piratskadevare
Av nesten 4000 spurte svarte 20 prosent at de lastet ned ulovlig. Av de som laster ned ulovlig har 50 prosent problemer med skadevare.

Annonse


– Pirater er en nasjonal sikkerhetsrisiko

The Digital Citizens Alliance, som delvis betales av underholdningsindustrien, mener at pirater er en sikkerhetsrisiko på nett fordi de har tre ganger større sjanse for å rote seg borti skadevare.

Er pirater virkelig et sikkerhetsproblem for USA?

3600 personer ble spurt om hvordan strømme-vanene er. Av de spurte innrømte 20 prosent at de fikk underholdningen sin levert fra pirat-nettsider.

DCA mener at rundt 10 prosent av alle amerikanere har en “pirat-enhet med apper” i hjemmet. Det er ukjent nøyaktig hva det siktes til av enheter.

Det foreligger dog tall, bare ikke tallene som backer dem.

Annonse


Personer som burde vite bedre er mest utsatt, mener DCA

16 prosent av de spurte som ikke hadde en “piratenhet” sa de hadde opplevd skadevare i fjor, mens 50 prosent av de som driver med ulovlig kopiering har opplevd slike problemer.

Dessverre får ikke publikum eller media lov å se på rapporten. Det fikk TorrentFreak erfare da de spurte om datagrunnlaget. Forespørselen ble ignorert.

Det ble også undersøkt hvem som lastet ned med piratvare og piratbare, kategorisert under hvilken jobb personen har.

Her finner vi utrolig nok personer innen politiet, nasjonal sikkerhet, finans og militæret på topp. Leger, sykepleier og andre som faller under pleie-feltet har blitt minst utsatt for skadevare, selv om de piratkopierer.