bitcoinakerrøkke
Kjell Inge Røkkes Aker spytter penger inn i Bitcoin og skal utvikle blockchain-teknologi med partnere. Bilde: Pixabay

Annonse


Kjell Inge Røkke har handlet bitcoin for 500 millioner kroner

Kjell Inge Røkkes Aker har lansert Seetee AS for å investere i digitalvaluta og blockchain-teknologi.

Røkke har handlet 1,170 BTC

I pressemeldingen utheves planen:

“Seetee vil i utgangspunktet fokusere på 1) å investere i og eie bitcoin, 2) bli med i Bitcoin og det bredere blockchain-samfunnet og etablere partnerskap med ledende aktører, 3) starte Bitcoin-verifiseringsoperasjoner, og 4) bygge og investere i innovasjonsprosjekter og selskaper i Bitcoin og blockchain økosystem.”

Det nye selskapet melder at de bygger på eksisterende muligheter som allerede er utviklet av Aker gruppen i form av industriell programvare, fintech og “grønne energikjeder”.

Annonse


Les også: Hvordan kjøpe Ethereum

Seetee har inngått avtale med Blockstream

“For å akselerere initiativene vil Seetee aktivt samarbeide med andre selskaper. For dette formålet har Seetee inngått en samarbeidsavtale med Blockstream, en global leder innen Bitcoin og blockchain-teknologi.

Blockstream gir selskaper tilgang til den mest modne, testede og sikreste blockchain-teknologien i produksjon – Bitcoin-protokollen utvides via interoperable sidekjeder for å støtte nye applikasjoner, sammen med de mest erfarne teamene i bransjen. Samarbeidet vil i utgangspunktet fokusere på gruvedrift og videreutvikles ved å bygge videre på Blockstreams unike styrker innen blockchain-teknologi og Akers industrielle arv og kapasitetssett.”

Øyvind Eriksen, sjef Aker ASA, mener at det er store industrielle muligheter med Bitcoin og blockchain-teknologi. “DIsse teknologiene har potensielaet til å redusere friksjonene i dagliglivet, og forbedre sikkerheten i vår digitaldrevne økonomier, åpne opp for nye forretningsmodeller og innovasjon”, forklarer Eriksin som legger til at de ser frem til å samarbeide med ikke bare Blockstream, men også andre partnere.

Annonse


Annonse


Annonse