microsoftexchange
Over 60 000 Microsoft Office Exchange-kunder er rammet i en stor hack utført av en gruppe backet av kinesiske myndigheter.

Annonse


Tusenvis av Microsoft business-kontoer hacket

E-post løsningene til Microsoft brukt i bedrifter er stor-hacket. Bloomberg omtaler det som en global sikkerhetskrise etter at det nå er kjent at Exchange-systemene til Microsoft har blitt hacket i flere måneder

Minst 60 000 rammet

Hackere med backing fra kinesiske myndigheter, ifølge Microsoft, har så langt hacket minst 60 000 kontoer. Hackerne prøver å infisere så mange kontoer som mulig mens Microsoft jobber på spreng med å sikre systemene sine.

Hacken er potensielt kritisk da banker og strøm-leverandører er blant de rammede.

Dette sier Det hvite hus

Det som gjør hacken kritisk er den hel-automatiske prosessen hacket tusenvis av kunder i den endelige fasen av angrepet etter flere måneder med hacking.

Annonse


Selv myndighetene er på saken:

“Vi vurderer og håndterer hva som har skjedd. Dette er aktiv trussel som fremdeles utvikler seg, og vi oppfordrer nettoperatører til å ta dette veldig alvorlig”, forklarer en talsperson for Det hvite hus.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse