plimaxvr
Pimax Vision sine VR-hodesett koster opp til 15 000 kroner, men er langt fra noe massemarkedprodukt som en rekke andre dyrere VR-hodesett med høy oppløsning.

Annonse


Apple ønsker å starte en underholdningsrevolusjon i AR og VR neste år

Ming-Chi Kuo, den kjente Apple-analytikeren, avslører i en ny rapport de oppdaterte planene til Apple innenfor VR og AR.

Glem Apple Glass, de kommer ikke før om fire år, tidligst

Du husker kanskje i fjor at det var mange mindre seriøse aktører i Apple-miljøet som mente at brillene skulle komme allerede neste år, men det var nok en stor misforståelse: det er AR/VR-brillene som kommer neste år, ifølge Kuos oppdaterte opplysninger.

Kjipt er det brillene ikke kommer før om fire år, men Kuo mener nå at VR-brillene blir langt billigere enn en Mac Pro: 1000 dollar er prisen han mener Apple sikter seg inn på. Kuo omtaler det som produktet med et “hjelm-design”, og at prisen altså vil ligge på rundt det samme som en iPhone Pro.

VR og AR-hodesettet skal brukes til interaktive direktesendinger

“Om Apple kan løse de store tekniske problemene, blir vekten på det endelige produktet 100 til 200 g,” melder han – det vil bety at de har klart å senke vekten fra 200 til 300 g. Det er viktig at et slikt produkt er så lett som mulig slik at man kan ha det på så lenge som mulig før man merker det – glemmer man at man har dem på, har Apple lykkes.

Annonse


Dette er spennende, for på dette punktet er Kuo spesifikk: Apple skal visstnok nytte Sonys OLED-paneler, og som Microsoft HoloLens så er maskinvaren bygget inn i hodesettet, noe som betyr at det har masse kraft og ikke er avhengig av iPhone. “Dette er et produkt man kan ta med seg, mer enn et mobil-produkt”.

Husker du at Apple handlet NextVR?

“NextVR selger ikke hodesett, men VR-opplevelser i form av sport og musikk til en rekke kjente VR-plattformer, inkludert Oculus og Windows. Nå kan alt dette innholdet forsvinne snart, da NextVR sine medarbeidere skal være flytteklare fra San Diego til Cupertino.”

Kuo samtidig at produktet skal integrere det i Apple TV+, Apple Arcade etc. og at dette er en av hovedargumentene som skal brukes i markedsføringen.

Hva med Apple-brillene?

Produktet som kan bli en ny hit, som iPhone eller iPod med gigantiske brukergrupper, er uten tvil brillene. Men 2025 er ikke en gang et garantert lanseringsår: Kuo mener at 2025-lanseringen er tidligste mulige, og at det derfor kan være fem eller kanskje seks år unna lansering.

Prototype-produksjon av AR-brillene har ikke en gang startet, og det er ikke garantert at brillene vil kunne kjøre uten en iPhone som det større AR/VR-hodesettet.

Når han ser lenger inn i fremtiden tror han at kontaktlinser som kan leverer AR-opplevelser kommer etter 2030 en gang. Det er tvilsomt disse kan kjøre uavhengig av andre produkter.