Slik ser Gateway Foundation for seg at romhotellet vil se ut fra utsiden. (Ill: Voyager Station)

Annonse


Verdens første romhotell kan åpne allerede i 2027

Tross Covid-relaterte utsettelser er fortsatt planen til California-selskapet Gateway Foundation å ha et romhotell i bane rundt jorden i løpet av 2027. Voyager Station blir et ganske annerledes hotell enn det vi er vant til.

På Voyager Station’s nettsider kan du allerede reservere plass

Gateway Foundation legger ikke skjul på at romhotellet sannsynligvis blir det mest luksuriøse reisemålet i verden. Hotellet vil etter planen bestå av 24 moduler sammenkoblet med heiser.

Konstruksjonen ser ut som et roterende hjul som sirkulerer rundt jorden og kan bli bygget av det nye firmaet Orbital Assembly Corporation som ledes av tidligere pilot John Blincow.

“Vi prøver å få offentligheten til å innse at den gyldne alderen for romfart er rett rundt hjørnet. Den kommer. Den kommer fort.”

– John Blincow

Planene for innsiden av det nye hotellet ligner i grunn loungen på et hvilket som helst jord-hotell, bortsett fra at utsikten er en ganske annen. Ifølge arkitekt Tim Alatorre, er hotellets estetikk en direkte respons på Stanley Kubricks 2001: En romodyssé. Ifølge arkitekten er interiøreti romskipet i Kubricks klassiker akkurat slik man ikke skal innrede et romskip.

Annonse


“Jeg tror målet til Kubrick var å fremheve forskjellene mellom teknologi og menneske og derfor skapte han skipene og romstasjonene sterile utenomjordiske.”

– Tim Alatorre

Om Voyager Station blir virkelig blir det derimot en varm og jordlignende estetikk på interiøret

For å simulere tyngdekraft vi romhotellet rotere. Har du sett filmen Interstellar vet du hva konseptet går ut på. Sentrifugalkraft vil oppleves som tyngdekraft i hotellets ytterkanter, mens mani midten være vektløs.

Voyage Station gleder seg til å samarbeide med SpaceX i fremtiden.

Gateway Foundation håper SpaceX vil transportere turister til hotellet som kan få forskningsstasjoner og treningsfasiliteter for myndigheter og private selskaper som vil forske og øve seg på å oppholde seg i rommet.

I fremtiden kan vi komme til å reise og jobbe i verdensrommet. Slik romturisme tror i alle fall Gateway Foundation at det er et marked for.

Kilde:
Voyager Station
CNN

Annonse


Annonse


Annonse