sirispotify
iOS 14.5 vil ikke gi mulighet til å definere standard musikk-tjeneste som Siri skal bruke - i stedet er planen at hun skal lære og spørre deg.

Annonse


Og vi som trodde dere skulle gi oss muligheten, Apple

Det blir ikke mulig å angi en standard musikk-tjeneste for Siri når du spør henne spille musikk.

Hvorfor ikke gi brukerne valget? Det må da være enkelt

Det har vært rapporter at dette skulle bli mulig, men det blir det altså ikke. I stedet tar Apple en annen tilnærming: ved å spørre deg hvor du ønsker at musikken skal spilles fra. Vi vet ikke helt om dette gir mening da de fleste musikk-tjenester allerede er tilpasset brukeren, og hvor mange dedikerer mye tid på å bruke mer enn en?

Uansett er visstnok poenget at Siri skal lære av lytte-vanene dine, og på den måten bli bedre over tid. Litt overraskende er det jo, da Apple gir lov til endelig å definere noe annet enn Safari og selskapets egen e-post-tjeneste som standard.

I det minste har utviklerne tilgang til “AI-en”

Det positive er at utviklere kan dra nytte av Siri sine API-er for å få tilgang (alt forblir lokalt *) til hva folk hører på i appen og hvorfor, noe som gjør det mulig, forhåpentligvis, at Siri lærer bedre.

Annonse


Apple er et plattform-selskap, og ønsker som alle de andre store å låse brukeren til egne tjenester.

Som TechCrunch påpeker: du kan be en bestemt tjeneste spille noe, men ber du om låt nummer to er det ikke automatisk slik at Spotify eller hva du nå velger, spiller neste ønske – i stedet blir du kanskje spurt.

*Ved å ta en titt på YouTube Music i iOS 14.5 beta 3, som et eksempel, opplyses det om at “apper du bruker med Siri sender kanskje informasjon som dine kontakter og andre data til Apple for å behandle forespørslene dine”:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse