Annonse


Dette IR-systemet for ansiktsgjenkjenning ligger under skjermen

Mobile World Congress i Shanghai gikk av stabelen denne uken, og det faktisk i fysisk form. Med rundt 200 utstillere og 20 000 besøkende er årets messe mindre enn tidligere, men likevel er det fint å se at ting begynner å gå som normalt. Om så bare i Kina.

Igår viste ZTE frem et tredimensjonalt infrarødt lyssystem som sitter under skjermen og som støtter ansiktsopplåsning. Selskapets Axon 20 5G ble den første telefonen med kamera under skjermen og som på den måten gjorde slutt på kamerautskjæringer og busslommer.

Nå kan selskapet bli først igjen

(Ill: ZTE)

Kameraet i ZTE Axon 20 5G var dessverre ikke beste i klassen. Faktisk var det ifølge The Verge, bare såvidt funksjonelt. Om ZTE klarer å forbedre kameraet samtidig som de implementerer infrarødt er de inne på noe.

ZTE kompenserer for lyset som går tapt når det passerer gjennom skjermen, med å øke pikseltettheten i projektoren med over 10 ganger. I likhet med Face ID bruker kameraet infrarød stråling til å lage et 3D-bilde av brukeren.

Annonse


For å få delen av skjermen som ligger over kameraet til å se naturlig ut har selskapet doblet oppløsningen fra 200 til 400 ppi

Panelet har også blitt oppjustert fra 90 til 120 Hz. I Axon 20 5G ser skjermen ofte litt merkelig ut der hvor kameraet sitter, men ZTE hevder at det er blitt bedre nå.

ZTE mener at teknologien er sikker nok til å brukes i betalingsløsninger. Teknologien vil også kunne lage 3D-modeller, AR-emojis og annet gøy.

Foreløpig har ikke selskapet sagt noe om hvilken modell som kan komme med kameraet, men ryktene skal ha det til at det blir den kommende Axon 30 Pro.

Kilde:
Engadget
GSMArena

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse