Annonse


Qualcomm med utrolig stilig AR-konsept

Utvidet virkelighet eller “augmented reality (AR)” er noe mange teknoplogiselskaper arbeider med for tiden. For å få fart på utviklingen har Qualcomm laget et design de mener selskapene kan ta inspirasjon av.

Brillene kommer ikke i salg for oss forbrukere, men er ment for å hjelpe utviklere med å teste design for fremtidige apper og dingser

Qualcomm’s AR Smart Viewer er basert på Snapdragon XR1-plattformen, har to 0,71″ skjermer med 1920 x 1080 piksler og 90 Hz oppdateringsfrekvens.

Når brillene kobles opp mot en Android-telefon kan AR Smart Viewer åpne apper i et todimensjonalt rammeverk. Brillene kan brukes til å se program-vinduer som nettleser, instagram etc. i 2D og kan også brukes innendørs til å rendre flere virtuelle skjermer ved siden av hverandre.

Sannsynligvis blir Apples briller hakket mer moteriktige. (Ill:Technical World Teaser)

Man kan feste programvinduer i Windows til en bestemt vegg i huset, eller henge opp virtuelle post-it-lapper på vindusruten. Skal vi tro filmen over kan du invitere en virtuell representasjon av en kollega inn i stuen for å sammen undersøke firmaets siste designforslag.

Annonse


I klippet under hinter Qualcomm om hvordan man kan delta i AR-møter med brillene:

Dessverre (for det ser ut som en rå opplevelse, blir ikke brillene å finne i butikkhyllene. Likevel har brillene allerede vært til nytte for for eksempel Lenovos Think Reality A3 – briller som Qualcomm sier at ble utviklet parallelt med AR Smart Viewer.

Microsoft sier også at de planlegger å bruke AR Smart Viewer til å utvikle Azure. Apple og Facebook arbeider også som kjent med briller, så nå begynner det å nærme seg. Kanskje er utvidet virkelighet noe vi tar forgitt om få år.

Kilde: Gizmodo

Annonse


Annonse


Annonse