facebookAustralia
Facebook tillater nyheter igjen på plattformen i Australia i løpet av noen dager. Selskapet har fått bedre vilkår fra regjeringen.

Annonse


Dette er årsaken til at Facebook snur

Kun dager etter at Facebook trakk nyheter i Australia, har selskapet snudd etter å ha fått bedre vilkår fra regjeringen.

Vi regnet med at noe slikt vil skje, og nå er det altså offisielt. Dette melder Facebook:

“Vi er glade for at vi har fått til en avtale med den australske regjeringen og setter pris på de konstruktive diskusjonene vi har hatt med finansminister Frydenberg og minister Fletcher den siste uken. Vi har kontinuerlig støttet et rammeverk som oppmuntrer til innovasjon og samarbeid mellom nett-plattformer og utgivere.

Det er få timer det ble kjent at de to igjen snakket sammen:

Etter ytterligere diskusjoner er vi fornøyd med at den australske regjeringen har godtatt en rekke endringer og garantier som adresserer våre største innvendinger ved å tillate kommersielle avtaler som anerkjenner verdien vår plattform gir til utgivere i forhold til verdien vi mottar fra dem. Som et resultat av disse endringene kan vi nå jobbe for å fremme vår investering i journalistikk av offentlig interesse og gjenopprette nyheter på Facebook for australiere i løpet av de kommende dagene.”

Brown påpeker at regjeringen i Australia har gått med på å gi Facebook vetorett i forhold til hvilke nyhetskilder som vises på Facebook. Samtidig med dette gis plattformen to måneder til å få alt på plass og tegne de nødvendige avtalene.

Som innlegget der Facebook annonserte blokkeringen er også dette svaret skrevet av Facebooks Campbell Brown, VP, “Global News Partnerships”.

Kilde:
Facebook

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse