Noen apps på App Store er kun svindel. (Ill: Sara Kurfeß)

Annonse


Apple går etter apper som forsøker å svindle deg

Husker du diamant-appen, “I Am Rich”? Det var en app som ikke hadde annet formål enn å være fryktelig dyr og la deg vise vennene dine at du hadde så mye penger at du kunne kaste dem ut av vinduet.

Apple slo ned på “I Am Rich” i 2008. (Ill: Wikipedia)

“I Am Rich” lå på App Store i én dag i 2008 og rakk å bli kjøpt åtte ganger til 999 amerikanske dollar. Etter én dag tok Apple appen ned fra App Store uten videre forklaring.

Det er med andre ord ikke noe nytt at Apple modererer App Store

I en mail fra Apple til en utvikler 9to5mac har fått tak i kommer det frem at Apple avslår apper de mener har i-app-salg med priser de ikke synes “reflekterer verdien av produktene”. Apples mail kaller til og med produkter som utgir seg for å være noe annet enn det de er for “rip-off”.

Apple forsøker å slå ned på juks og priser de mener er useriøse.

Annonse


Med god grunn

Tidligere har det kommet frem at jukse-apper tjener millioner av dollar ved å manipulere rating-systemet i App Store. Apper som etterligner andre appers navn og som har manipulert høy rating, men som oftest få anmeldelser, kan hanke inn millioner på at folk uvitende laster dem ned.

I tillegg slår Apple ned på i-app-kjøp som er for høyt priset. I tilfellet som 9to5mac har fått tak i var avslaget dog en feil. Utviklerne gikk i dialog med Apple og fikk til slutt godkjent appen som viste seg å ha en berettiget høy abonnementspris.

Apple har slått ned på apper lenge, men nå virker det som at de går mer drastisk til verks

Det er vanskelig å holde oversikt over et så stort økosystem som App Store er. Derfor hender det i flere tilfeller at Apple ikke oppdager svindelen før de har ligget på plattformen en stund.

Med andre ord gjelder det å være forsiktig og ikke alltid stole på stjernesystemet, men lese anmeldelser og selv vurdere om man synes apper virker troverdig eller ikke.

Kilde: 9to5mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse