Anthony's utgave har fått et mer moderne uttrykk enn originalen. (Ill: Hot Hardware)

Annonse


“Anthony” lager egen versjon av legendarisk skjermkort fra 2000

Voodoo 5 var den siste skjermkort-serien til 3dfx Interactive som noen gang kom på markedet. Vokste du opp på 90-tallet eller tidligere kan det hende du husker serien.

I 2000 gikk det dessverre skeis for selskapet som bukket under for økonomisk press og konkurranse fra NVIDIA og ATI. De ble kjøpt opp av NVIDIA og Voodoo 4 4500 og Voodoo 5 5500 ble de siste kortene som ble lansert.

(Ill: Hot Hardware)

Voodoo 6 6000 ble også laget, men aldri lansert og det ble kun produsert rundt 1000 utgaver av kortet. Derfor har kortet opp igjennom fått legendestatus og høy pris hvis det i det hele tatt har vært mulig å få tak i.

Derfor har “Anthony” laget sitt eget

Siden det er så vanskelig å få tak i har “Anthony” rett og slett laget sitt eget. Det originale kortet kom med fire 166 MHz VSA-100 prosessorer som var toppmoderne på tiden.

Annonse


Hver prosessor målte 112 kvadratmillimeter og hadde rundt 14 millioner transistorer. Hver brikke hadde tilgang på 32 MB 166 MHz SDRAM, og var det første kortet med 16 8MB-brikker. Voodoo 5 6000 hadde 2,656 GBps minnebåndbredde.

(Ill: Hot Hardware)

Selv om kortet ikke er å få tak i er komponentene fortsatt tilgjengelige i kvanta, og en enkelt VSA-100-prosessor koster ifølge Hothardware.com ikke mer enn 170 kroner. Anthony studerte 3dfx originale skjermkort, kartla det ned til detalj og lagde sitt eget.

Kortet til Anthony er imidlertid ikke helt likt. Han brukte sitt eget svarte kretskort som gir kortet et mer moderne uttrykk enn det originale kortet. I tillegg har Anthony’s kort PCI-tilkobling og ikke AGP som det originale kortet brukte.

Kom med egen strømforsyning

Det originale kortet trengte mer strøm enn det AGP-tilkoblingen tilbød og derfor fulgte det med en egen 250W-strømforsyning som man koblet til bak på maskinen. Anthony derimot har lagt til en standard 4-pins strømkobling på selve kortet som henter strøm fra en standard strømforsyning.

Det originale kortet hadde et mer tidsriktig grønt kretskort. (Ill: 3dfx)

Tross disse mindre endringene i kortets originale design, sier Anthony at kortet oppfører seg nøyaktig likt originalen.

“Samme BIOS, samme drivere, samme bugs.”

– Anthony

Noen av problemene med Voodoo 5 6000 var fargeforvrengning og grafikkfeil i spill på noen plattformer og med bestemte drivere, gjennomsiktige striper og forskjellige stabilitets- og ytelsesproblemer.

Alle problemene skal være på plass i Anthony’s versjon av kortet.

Kilde:
Hot Hardware
Toms Hardware

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse