applesiliconm1
Apple M1 leverer meget god ytelse i kombinasjon med macOS Big Sur, men Intel mener at 11. generasjon bærbare CPU-er er kjappe i visse tilfeller og også bedre batterilevetid i visse tilfeller.

Annonse


Og du trodde Apple M1 var kjapp?

CPU Monkey hevder å ha avslørt Apples M1X-brikke, den kommende til de nye MacBook Pro 14 og 16 tommerne som lanseres med nytt design i andre halvår i år.

M1X blir en stor oppgradering av allerede lynkjappe M1

Vi snakker her om en brikke med 12 CPU-kjerner der åtte er høy-ytelse og fire energi-sparende. Dette er en solid oppgradering av M1 som er å finne i dagens Air og Pro: den har åtte kjerner, men begge bygges med 5 nm. teknikk.

Den nye brikken skal også drive de kommende iMac-maskinene som også får Apple Silicon i løpet av året.

Fordelen med M1-designet er at alle deler, fra CPU til RAM, deler samme “flate” og på den måten har umiddelbar tilgang til informasjon.

Annonse


I tillegg til merkbar forbedret ytelse fra første generasjon Apple Silicon, så utstyres MacBook 14″ og 16″ med MagSafe, men uten TouchBar:

Hva med GPU-delen? Det er snakk om 16 kjerner der med 256 “execution units”, begge en dobling fra M1.

Lanseringen skal visstnok finne sted første kvartal i år, men vi tror det betyr at brikken er klar til masseproduksjon, og at maskinen lanseres i andre halvdel i år:

Uten tvil er M1-brikkene utrolig kjappe, og løfter MacOS-opplevelsen med mange hakk hva angår batterilevetid og ytelse, men i Intels test gjorde en Acer-laptop med 11. generasjon Intel CPU det også meget bra, og faktisk bedre i den ene batteritesten:

Kilde:
Tom’s Guide

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse