Annonse


Samsung lanserer endelig blodtrykk og EKG-måling for Galaxy Watch3 og Watch Active2

Nå får endelig Samsung Health Monitor-appen støtte for blodtrykk og EKG med Galaxy Watch3 og Galaxy Watch Active2 også i Norden.

Derfor tok det tid: måtte bli CE-merket

“Samsung Health Monitor-appen ble CE-merket i desember 2020. Som et resultat ble den godkjent for bruk i 28 europeiske land. CE-merkingen er et sertifikat for produkter som samsvarer med helse-, sikkerhets- og miljøkravene som gjelder innen EU for medisinsk utstyr. Funksjonene sammen med appen kan nå brukes i 28 europeiske land og dermed også i de nordiske landene.”

– Siden lanseringen i Sør-Korea i juni 2020 har nesten en million mennesker brukt Samsung Health Monitor for å overvåke og administrere helsen sin. Å få denne innovative tjenesten CE-merket i Europa, og dermed også godkjent i Norge, er en viktig milepæl i vårt arbeid for å forbedre folks hverdag gjennom teknologi, sier Rikard Skogberg, produktsjef i Samsung Electronics Nordics.

Samsung pressemelding

Måling av blodtrykk

Høyt blodtrykk kan knyttes til sykdomstilstander i hjernen, nyrene og hjertet som uten behandling kan føre til både hjerneslag og hjerteinfarkt. Bruk av blodtrykksmålefunksjonen i Samsung Health Monitor-appen gjør det lettere å spore blodtrykket ditt over tid og forbedre livsstilen din ved hjelp av data.

Annonse


Smartklokken må først kalibreres ved hjelp av en tradisjonell blodtrykksmåler plassert rundt armen. Når kalibreringen er fullført, kan blodtrykket måles når som helst. Enheten analyserer pulsbølger fanget av de innebygde sensorene og bruker forskjellen mellom den kalibrerte verdien og den målte verdien for å beregne det nåværende blodtrykket

EKG

Atrieflimmer er en tilstand som forårsaker forstyrrelser i hjerterytmen hos mer enn 30 millioner mennesker over hele verden og kan forårsake komplikasjoner som blodpropp, hjerteinfarkt eller hjerneslag.

EKG-funksjonen i Health Monitor analyserer hjerterytmen via sensorene som finnes i Galaxy Watch3 eller Galaxy Watch Active2. En måling utføres sittende med armen plassert på en flat overflate. Etter at appen er startet, plasseres fingertuppen fra motsatt hånd på den øverste av smartklokkens knapper. Etter 30 sekunder vises et resultat som enten er klassifisert som normalt (sinusrytme) eller som unormalt hvis det oppdages tegn på atrieflimmer i hjerterytmen.

Kilde:
Samsung pressmelding

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse