meringargodesign
Me.Ring fra Argodesign er et konseptprodukt vi ønsker oss fantes.

Annonse


Du putter den på håndleddet for å beskytte ditt digitale liv

Personvern og privatliv er i ferd med, om ikke allerede, være en saga blott. Men hva om du i det minste kunne beskytte oss litt, spesielt når vi er ute og går?

Me.Ring er “hemmeligmodus” for livet ditt

Det er personvernringen Argodesign har laget i sitt konsept, så nei, dette er ikke et reelt produkt enda, men vi ser på det som sannsynlig at det vil kunne bli.

Me.Ring er navnet på konseptet som fungerer slik: skru ringen på og man er mottakelig for at data hentes, inkludert ansikt og hvor du er – skru ringen av for å være anonym. Ringen er, som Fast Company oppsummerer den, “Incognito Mode” for det virkelige liv.

Selskapet refererer GDPR-lovgivingen i Europa og spør indirekte hvorfor vi ikke har de samme mulighetene i den virkelige verden. Mye mer aktuelt vil dette bli når 5G for alvor gjør kobler alt på nett, med sensorer.

Du får GDPR-valget på datamaskinen din, hvorfor ikke i det virkelige liv også?

“Ringen fungerer nesten som en nøkkel for å engasjere seg med samfunnet eller ikke, og på hvilken måte du føler deg komfortabel”, forklarer Jenny Clark fra Argodesign.

Annonse


Mye av teknologien for dette er her allerede i form av Bluetooth LE og “smart beacons” som kan plasseres i den virkelige verden, på butikker, fortau og reklameskilt osv. Om det er slik at alle slike “beacons” krever et sertifikat som forteller hvem som er avsender, så vil det være en smal sak å potensielt blokker dem med Bluetooth-ringen din.

Man vil også kunne se for seg en fremtid der man velger å dele informasjon med en butikk, så får man bonuser, lavere priser eller automatisk deltar i konkurranser.

Kilde:
Fast Company

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse