samsungbatteridreper
Samsung, Huawei og Oppo er verstinger når det kommer til å stoppe bakgrunnsapper. Dette for å forlenge batterilevetiden.

Annonse


Det er sjokkerende hva Samsung gjør med appene dine

DontKillMyApp har satt som mål i livet å henge ut Android-produsenter med Android-versjoner som alt for aggressivt tar livet av visse apper i bakgrunnen.

Samsung, OnePlus og Huawei gjør alt for å forlenge batterilevetiden

Vi har tidligere skrevet om denne kjipe trenden der produsentene gjør alt for å bedre batterilevetiden (og på den måten imponere testere, også).

Samsung er nå versting etter å ha vært bare OK tidligere, og endringen kom med Android 11. Vi måtte lese denne setningen et par ganger:

“Med Android 11 stopper Samsung apper fra å fungere i bakgrunnen som standard om du ikke ekskluderer apper fra batteri-optimalisering. Dette er en alvorlig avvikelse fra standard policy for app-styring i Android”, melder siden.

Samsung er verstingen, etterfulgt av OnePlus:

La nå kundene bestemme dette selv

Nettsiden sier Samsung lovte å følge standard-prosedyrer, men avslører at “etter tre dager så vil en app som ikke er brukt i løpet av denne tiden ikke fungere i bakgrunnen lenger (inkludert alarmer).”

Annonse


OnePlus, som vi lenge trodde var å stole på hva angår Android-filosofi, gjør også merkelige greier som å kvele apper for offensivt, men kan også komme til å tilfeldig tilbakestille innstillingen du har gjort for en spesifikk app så den kan leve lenger.

Huawei tar også helt av: visse mobiler med EMUI 9+ nytter en app kalt PowerGenie som dreper alle apper som ikke er hvitelistet av Huawei.

Denne appen kan hjelpe deg

Årsaken til den offensive kampanjen er ikke bare for veldedighet, men også promo for egen app (som riktignok er gratis etter hva vi kan se). Navnet er “DontKillMyApp ✌️ Make apps work” og har med 2000 tilbakemeldinger nesten full poeng-pott.

Appen måler hvor aggressivt mobilen din stopper apper fra å fungere i bakgrunnen, og viser deg hvordan du kan stoppe oppførselen.

Som med reklame og reklame-apper i Android, bør dette ta slutt med en gang. Et minimum må være å være helt klar hva man gjør ovenfor brukerne, og la kunden bestemme første gang mobilen starter.

Kilde:
9to5Google

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse