facebookaustralia
Facebook sier i blogg-innlegget at de jobber med å bringe deres egen tjeneste, Facebook News, og flere andre tjenester, til flere land, samtidig som de nå blokkerer medier i Australia.

Annonse


Facebook blokkerer nyheter i Australia

Facebook har valgt å ikke betale for lenker til nyheter som dukker opp i tjenesten.

Facebook har gjort det nærmest utenkelige

Siden selskapet har valgt den veien, kan de ikke lenger servere nyheter i Australia, og blokkerer nå aktivt nyheter fra australske kilder. Det skal heller ikke være mulige for brukerne å dele internasjonale artikler.

Nyheten kommer samtidig som at Google har kommet til enige om lenkedeling med News Corp. som blant annet eier The Wall Street Journal.

Selskapet sier de utvikler Facebook News og andre tjenester, og at News skal rulles ut i flere land. Dette tyder på at selskapet ønsker større kontroll før de eventuelt blir med på en avtale, for vi tviler på at denne situasjonen vedvarer.

Dette er ikke første gang de store teknologiselskapene kniver med utgivere, denne saken er fra 2019:

Annonse


Facebooks Campbell Brown forklarer at: “I dag tok vi en utrolig vanskelig beslutning om å begrense tilgjengeligheten av nyheter på Facebook i Australia. Det den foreslåtte loven ikke anerkjenner, er den grunnleggende type forhold mellom plattformen vår og utgiverne.”

Videre mener Brown at “i motsetning til hva noen har antydet, stjeler ikke Facebook innhold. Forleggere velger å dele historiene sine på Facebook. Fra å finne nye lesere til å få nye abonnenter og øke inntektene, ville nyhetsorganisasjoner ikke bruke Facebook hvis det ikke hjalp bunnlinjen deres. Men vi tror vi kan gjøre mer, og gjennom Facebook Journalism Project har vi de rette ressursene og teamet på plass for å bringe innovasjon til fremtiden for digitale nyheter.”

Brown mener altså at Facebook gir avisene merverdi i form av flere lesere og derfor flere annonsekroner, og at det av den grunn ikke gir mening å også betale for det.

Om man besøker BBC sin afrika-avdeling, er siden på Facebook tom i landet:

Kilde:
Facebook

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse