Hverken Apple eller Epic gir seg. Begge taper penger.

Annonse


Epic Games tar kampen mot Apple til Europa

Idag annonserte Epic Games at de klager Apple inn for EU-kommisjonen. Ifølge Epic går Apple aktivt inn for å begrense konkurransefriheten i iOS-økosystemet.

Epic mener at brukere selv må få bestemme hvor de installerer programvare fra og hvem de har lyst til å betale til. Ifølge Epic avhenger hele mobilspillmarkedet av denne saken.

Feiden startet i august da Apple og Google fjernet Fortnite fra sine app-butikker etter at selskapet la inn direkte betalinger som ikke gikk gjennom plattformene

Apple tar 30 prosent av alle inntekter som kommer gjennom apps i iOS.

Epic svarte med søksmål i California som hevder at Apple hindrer konkurransen.

Annonse


Nå sier Epic at fremtiden til mobile plattformer står på spill:

“Hele fremtiden til mobile plattformer står på spill. Forbrukere har rett til å installere apper fra kildene de ønsker og utviklere har rett til konkurrere i et rettferdig marked. Vi gir oss ikke og vil ikke la Apple bruke sin dominans som plattform til å kontrollere det digitale markedet.”

– Tim Sweeney, Epic Games’ grunnlegger.

I Europa har EU-kommisjonen allerede gått i gang med etterforskning av hvordan App Store håndterer musikkstrømming, e-bøker og i-app-kjøp. Epic Games har tidligere opprettet lignende klager i Australia og Storbritannia

Epic mener dette er større enn Epic og Apple

Ifølge Epic går Apples retningslinjer rett i strupen på relasjonen mellom forbrukere og utviklere, og hindrer at aktørene får handle direkte sammen på mobile plattformer. I stedet blir man, ifølge Epic, tvunget til å handle gjennom monopoler på bekostning av egne ønsker og interesser.

“Det er dårlig for forbrukere som betaler oppblåste priser som en følge av manglende konkurranse i i-app-betalingsløsninger. Og det er ugunstig for utviklere som får et livsgrunnlag som avhenger av Apples bestemmelser for hvem som får være på iOS, og hvilke premisser som gjelder.”

– Tim Sweeney

Epic understreker at de ikke ønsker å ødelegge for Apple i Europa, slik de sier de har gjort i USA, Australia og Storbritannia.

I stedet ønsker de rettferdig konkurranse som bli gagne forbrukere og utviklere

Apple mener derimot at App Store har hjulpet utviklere å endre verden med ideene sine i de tolv årene App Store har eksistert:

“Vår prioritet har alltid vært å gjøre App Store til et trygt sted å være for kundene. Det skal være trygt å laste ned programvare og de samme reglene skal gjelde likt for alle utviklere.

Epic har lagt inn funksjoner i sin app som ikke ble godkjent av Apple og har med vilje brutt App Store’s retningslinjer, som er de samme for alle og beskytter kundene. Det gleder vi oss til å gjøre klart for EU-kommisjonen.”

– Apple

Kilder:
Epic Games
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse