Hvis "Apple Car" blir seende slik ut er det ikke rart Volkswagen tar det med ro. (Ill: ClickMechanic)

Annonse


Volkswagen er ikke redd “Apple Car”

Volkswagens sjef Herbert Diess får stadig oppmerksomhet for sine synspunkter på Apples kommende selvkjørende bil. I desember skrev sjefen i et Twitter-innlegg at han ønsker “Apple Car” velkommen.

Volkswagens CEO Herbert Diess. (Ill: By Alexander Migl – Own work, CC BY-SA 4.0, Wikipedia)

Diess’ meninger om Apples inntog i bilbransjen er interessante av flere grunner

Diess representerer en av de største bilprodusentene i verden. Volkswagen dominerer idag et marked som i fremtiden kan komme til å bli utfordret av Apple.

Igår skrev Reuters at Volkswagen-sjefen “ikke er redd” for en bil fra Apple og at han ikke tror Apple vil klare å ta over en bransje verdt 2 billioner kroner “over natta”. Apple på sin side har ikke en gang innrømmet at de jobber med en bil, selv om det har gått rykter om “Project Titan” siden 2014.

Det at sjefen for Volkswagen i det hele tatt omtaler en bil som hverken er bekreftet eller som forventes lansert i nærmeste fremtid, kan vitne om at bransjen faktisk frykter Apple.

Annonse


Click Mechanic har mange ideer om hvordan Apples bil kan komme til å se ut. (Ill: ClickMechanic)

Som MacRumors skriver kan det trekkes paralleller til 2006 da Apple skulle lansere iPhone. På den tiden sa Palm’s sjef Ed Colligan at Apple ikke hadde sjanse til “å bare finne ut av dette”, med henblikk til datidens mobiltelefoner. Faktisk mente han at det var nonchalant av Apple å introdusere en telefon.

På den tiden var Palm en av de største produsentene av lomme-PCer eller såkalte PDAer (personal digital assistants) i verden. Palm-sjefen skulle etterhvert erfare at han hadde tatt smertelig feil.

iCar Air. (Ill: ClickMechanic)

Nå lurer man på om Apple kan klare å gjøre noe lignende med bilindustrien. Som Diess sier har Apple ekspertise innen batteriteknologi, programvare, design og kan fint kombinere disse og lage en bil.

Men Apple har ikke ekspertise innen det mest essensielle: Bilproduksjon

Derfor er det sannsynlig at Apple må samarbeide med en bilprodusent for å lande prosjektet. Tidligere har det versert rykter om at Apple har vært i dialog med Hyundai, men disse samtalene skal ha blitt satt på pause.

“Vi er ikke i dialog med Apple.”

– Nissan

Ifølge Nikkei er Apple i samtaler med i alle fall seks forskjellige japanske bilselskaper, selv om stadig flere produsenter avkrefter at de diskuterer med Apple. I morges ble det kjent at Nissan ikke er i dialog med Apple.

“Men Nissan er alltid åpne for å utforske samarbeid for å akselerere endring i industrien.”

– Nissan

Nissan skal ha vært i korte samtaler med Apple, uten at det førte til noe. Ifølge Reuters er ikke Nissan interesserte i å bli en produsent for biler med Apple-logo.

Uansett blir det lenge til “Apple Car” kommer på veiene, med de tidligste anslagene satt til 2024.

Kilde:
MacRumors
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse