Slik så Mario Kart 64 ut utvidelsesbutikken til Microsoft Edge. (Skjermdump: The Verge)

Annonse


Kjente klassikerspill har vært tilgjengelige som ulovlige utvidelser til Microsoft Edge

The Verge har avdekket at kjente titler som Mario Kart 64, Sonic, Pac-Man, Tetris, Cut The Rope og til og med Minecraft har vært tilgjengelig på Microsoft Edge’ utvidelsesbutikk i ganske lang tid.

Nettstedet klarte å finne 35 utgivelser fra 10 forskjellige utviklere som har lastet ned og lastet opp spillene ulovlig under navn som “GamePro Inc”, Gamelands, etc.

Mange av spillene hadde ifølge The Verge veldig like beskrivelser, noe som kan late til at det er samme “utvikler” som står bak alle opplastingene. Hvordan dette har klart å gå usett forbi Microsoft er uvisst.

Enda merkeligere er det at Microsoft har promotert titlene med Microsoft Edge Dev’s twitterkonto:

(Skjermdump: KoolAid/ResetEra)

Det kan tyde på at det har vært forvirring innad i selskapet om hvorvidt spillene faktisk var lovlige eller ikke. Tweeten fra Edge’ utviklerteam er nå fjernet.

Nå har Microsoft fjernet titlene

Jordan Chase, en Twitter-bruker som har forsøkt å laste ned flere spill. Han sier at utvidelsespakken laster ned en “ROM” av spillet, en filtype som alle som har brukt en Nintendo-emulator kjenner igjen. Det virker med andre ord ikke som at det på noe tidspunkt har vært mulig å spille Nintendo-spillene rett i nettleseren.

Annonse


https://twitter.com/olynative/status/1360343707845726208?s=20

Tetris som også var tilgjengelig hos Microsoft så ut til å være en klone av det kjente spillet, uten at det lastet ned en “ROM” som i tilfellet med Mario Kart 64. Jordan Chase lastet også Pac-Man, men installerte ikke spillet i tilfelle det skulle følge med skadevare.

Nintendo pleier å være gode på å slå ned på illegale sider som legger opp ROM-versjoner av deres kjente spilltitler så det er usannsynlig at de på noen som helst måte skulle ha godkjent dette.

Men noen av spillene har brukeromtaler fra så langt tilbake som oktober og har altså fått lov å ligge der flere måneder. Ifølge The Verge sier Microsoft og Nintendo at de ser på saken.

Kilde: The Verge

Annonse