iphone13
Max Weinbach har flere måneder før lanseringen lekket en rekke spennende ting om iPhone 12/13. Bilde: EveryThingApplePro

Annonse


iPhone 13 avslørt

Max Weinbach, mobil-lekker, i samarbeid med EveryThingApplePro presenterer de til nå aller beste iPhone 13-avsløringene.

120Hz alltid på-panel underveis til årets iPhone-serie

Weinbach er overraskende konkret, med en rekke nye funksjoner (samtlige gir mening, spesielt MagSafe som er litt for svak i skrivende stund) som lanseres i de nye iPhone-modellene som enten får en s bak seg, eller som Apple premierer med 13.

Joda, vi får ta panelet med en gang: årets modeller utstyres med et 120Hz-panel som også alltid er på, i det minste der informasjonen vises, altså på toppen av panelet, ved klokka – alltid på-elementer vil være klokka og batteriet. Det vil ikke gis mange muligheter til å gjøre som man vil her, kanskje ikke helt overraskende.

Har du merket at MagSafe ikke alltid er kraftig nok? Spesielt Pro-modellene, for ikke å snakke om 12 Pro Max veier mye, og faller ofte ned fra magnetfester til for eksempel bilen. MagSafe i 12s/13-serien blir kraftigere, avslører han.

Annonse


En annen fordel med de nye modellene er at baksiden gir mer motstand. Du har sikkert lagt merke til hvor enkelt Pro-modellene seiler ut av håndflaten.

iPhone 12s/13 utstyres med portrettvideo mm. takket være Apples A15-brikke

Når det kommer til kameraet får de nye modellene noe en rekke Android-mobiler har hatt en stund, inkludert Pixel, altså at man retter kameraet mot nattehimmelen og at man på den måten kan ta penere biler av stjerner og månen da mobilen vet hva den ser på.

En ting vi må nevne i forhold til mellomtittelen er at man vil kunne endre fokus etter at man har skutt video. Kult.

Ultra-vidvinkel blir for øvrig forbedret i år, og da snakker vi om samtlige nye modeller i serien, ikke bare Pro. De blir blant annet langt bedre når det er mørkt. En annen fordel er at 13 Pro får like bra kamera som 13 Pro Max – i år er har 12 Pro Max et noe større sensor.

AirTag ventes i mars eller april

Apple skal allerede har ferdigstilt all programvaren som er nødvendig for å få sporingsbrikkene til å fungere, altså trenger iPhone-kunde med dagens iOS 14.4 (evt. 14.5 som er i beta), kun handle AirTags (Apple Tags?), og de vil fungere fint.

En interessant greie er at det kanskje, bare kanskje, blir mulighet til å lade Apple Tags på baksiden av iPhone. Husker du denne saken fra oktober i fjor?

“Nå avslører det amerikanske godkjenningsorganet FCC at iPhone 12-modellene faktisk støtter 360 kHz-lading som er myntet på tilbehør – du vet, som AirPods og AirTags.”

iPad og Apple Watch

Det ventes for øvrig en ny iPad Pro neste uke.

Dessverre ser Apple ikke ut til å rekke integrering av glukose-måling i Apple Watch Series 7. Apple har dog også planer om å integrere funksjoner for mental helse, men det skjer visstnok ikke før neste år.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse