valheimlagringsfiler
Ikke la dine Valheim-lagringsfiler gå opp i løse lufta: ta backup fra den skjulte appdata-mappen.

Annonse


Nå opplever Valheim-spillere den store skrekken: lagringsfilene fordufter

Iron Gate-sjef Richard Svensson, som vi helt sikkert kommer til å høre mye mer fra de kommende årene etter storsuksessen Valheim, studioets første spill, sier at feilen er meget sjelden.

Ta backup før det skjer noe kjipt

Men kjip er den for de som møter den, for det innebærer jo at progresjonen i spillet, som nytter spiller-servere, rett og slett forsvinner i løse lufta.

Spillet er foreløpig kun lansert på PC, men forvent konsollversjoner relativt kjapp om suksessen fortsetter. Valheim er dessuten det tredje mest spillet på Steam akkurat nå:

Se oss spille Valheim:

Ikke avslutt Valheim slik, og ta backup

Noe man kan gjøre for å unngå dette i større grad er å ikke avslutte spillet med ALT + F4 – av en eller annen grunn, som Svensson ikke er sikker på hvorfor, så er det større fare for datatap om man gjør dette i stedet for å bruke spillets meny.

Det beste du kan gjøre er å ta backup av spillets lagringsfiler før det skjer noe, du finner det under C:\Users\BRUKERNAVN\AppData\LocalLow\IronGate\Valheim\

Merk at denne banen er skjult, så du må inn i mappeinnstillingene i Windows og endre til å vise skjulte filer og mapper.

Annonse