clubhousekina
Clubhouse har tatt av i popularitet, og er foreløpig kun tilgjengelig via invitasjon fra eksiterende medlem med iPhone.

Annonse


Hit-app lekker kanskje lyd til Kina-selskap

Clubhouse er hit-appen akkurat nå.

Clubhouse er kun til iPhone, og allerede en hit

Paul Davison er en medgrunder av Alpha Exploration Group. Bilde: LinkedIn

Med denne skaper man enkelt et lukket eller offentlig åpen rom der alle kan lytte til administratorene av kanalen snakke med hverandre. Appen er bygget opp etter interesser, så man finner mye sport og politikk, samt musikk der – slike ting.

Men det er problemer i forhold til personvernet. Det har studier hos Stanford University funnet ut.

Eksperter hos Universitet fant at metadata i et chatterom ble sendt til servere de tror er i Kina. Visstnok sirkuleres lyd-dataene av servere som eies av Kina og at “lyden distribueres rundt i verden”.

Lyden snappes kanskje opp, men kinesiske myndigheter har visstnok ikke tilgang

Det er Agora Inc., a Shanghai-selskaps som også har kontorer i Silicon Valley, som snapper opp dataene. Fordi selskapet er Kinesisk-eid plikter de å dele eventuell informasjon med myndighetene, men ifølge dem lagres ikke lyd, men nettverket undersøkes kun for å sikre god lydkvaliltet.

Annonse


Slik oppsummeres Agora:

“Agora, Inc. tilbyr kommunikasjonsprogramvareløsninger. Selskapet tilbyr video-, stemme- og en sanntids interaktiv strømme-plattform for å samhandle og engasjere med andre online. Agora betjener kunder over hele verden.”

Fordi lyden lagres i USA, er det visstnok liten sannsynlighet for at kinesiske myndigheter har mulighet til å snappe opp dataene.

Uansett sier Clubhouse nå at de skal rulle ut endringer i løpet av de kommende dagene for å legge til “mer kryptering og blokkeringer for å stoppe Clubhouse-klienter fra å pinge til Kinesiske servere. Vi planlegger også hyre et eksternt sikkerhetsselskap for å undersøke og validere endringene”.

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse