11th Gen Intel Core kommer for salg i mars. (Ill: Intel Corporation)

Annonse


Katastrofe: Ytelsen til Intel Rocket Lake har lekket og blir slått av AMD Ryzen 7 på nesten alle punkter

En full ytelsestest av Intel Core i7-11700K 8 Core Rocket Lake Desktop har blitt lagt ut av Lab501 og det lover ikke godt for prosessoren. Testen er gjort på en testenhet som skal være tett på det ferdige produktet.

Lab501 sammenlignet prosessoren med tidligere Intel Core – modeller og AMD’s Ryzen – prosessorer.

i7-11700K kommer til å få samme prosessor-konfigurasjon som flaggskipmodellene, men ha noe lavere klokkehastigheter og koste mindre.

Prosessoren får en grunnleggende klokkehastighet på 3,6 GHz og en “boost clock” på 5 GHz på enkeltkjerne og 4,6 GHz på de åtte kjernene når de kjører samtidig. Prosessoren får også samme mengde hurtigbuffer, så hovedforskjellene burde ligge i klokkehastigheter og strømbegrensninger.

Hvordan prosessoren lar seg overklokke blir spennende å se siden forskjellen mellom Core i9 og Core i7 ofte ikke er større enn at det går an å klokke seg opp et nivå.

(Ill: Wccftech)

I testen ble det brukt et Z590 hovedkort med 16 GB DDR4-3200-RAM og et RTX 2080 Ti-skjermkort. I nesten alle testene ble konfigurasjonen slått av motstanderen med AMD Ryzen 7 5800X.

Annonse


Det samme gjelder spillytelsen. Intel Core i7-11700K slo bare AMD Ryzen 7 5800X i noen veldig få spilltitler. I tillegg brukte systemet med Intel prosessor 286W som er 64W mer enn AMD-systemet og 76W mer enn i7-10700K-systemet. Når det er sagt var Intels prosessor kjøligere enn AMDs med 71 grader kontra 89 grader celsius.

Kilde: Wccftech

Tidlig test

Det må understrekes at dette er en testutgave av prosessoren og at det ferdige produktet fort kan komme til å avvike fra testen. Foreløpig har ikke hovedkort riktige strømbegrensninger for den nye prosessoren, noe som høres ut som sannsynlig at kan hatt noe å si for utfallet. Spesielt med tanke på at Rocket Lake holdt seg kjøligere enn Ryzen 7.

Men mest sannsynlig får vi ikke mer enn 5 prosent bedre ytelse enn det denne testen viser, skal vi tro Wccftech.com.

Kilde:
Lab501
Wccftech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse