Vincent Teoh har testet konsollene på så mange TVer han kunne få tak i. (Ill: HDTVTest)

Annonse


PS5 vs Xbox Series X: En av de spiller Blue-ray i 4K mye bedre enn den andre

Vincent Teoh fra HDTVTest går alltid i dybden når han snakker om TV og bilde. Kanskje litt for dypt for den gjengse forbruker.

Nå har han sammenlignet avspilling av Blue-ray i 4K på Playstation 5 og Xbox Series X og det viser seg at en av konsollene hopper over bilder under avspilling.

Xbox Series X leverer både mørkere bilder og 10-bit, mens PS5 leverer bedre bilder i 12-bit

For å sikre at han ikke tar feil og at det ikke bare er TVen som reagerer på en spesiell måte på signaler fra hver konsoll, har Teoh testet systemene på så mange TVer han har kunnet få tak i.

Klarer du å se forskjell? (Ill: HDTVTest)

PlayStation 5 leverer en langt bedre opplevelse av 4K Blue-ray enn Xbox Series X. Men ingen av de er perfekt. De færreste ser forskjell, men ønsker du absolutt best bilde, kan det være lurt å gå for en dedikert Blue-ray-spiller.

Annonse


Xbox Series X ser også ut til hoppe over et bilde eller to når man bytter kapittel i en film. Det er noe som kan være irriterende ikke bare for entusiasten, men også for den gjengse.

23,976 bilder per sekund er ikke det samme som 24

De aller fleste filmer har en bildefrekvens på 23,976 bilder per sekund. Men en del europeiske filmer har oppdateringsfrekvens på 24 bilder per sekund, ifølge Teoh. Xbox Series X kjører likevel all film i 23,976 bilder per sekund. Det gjør at konsollen må hoppe over ett bilde hvert 42. sekund for å hente seg inn.

Det er ikke noe man merker nødvendigvis. Men for det skarpe øyet kan det bli en irritasjonsfaktor. Det gjør ikke PlayStation 5.

For å oppsummere leverer PlayStation bedre farger med glattere gradienter, høyere kromatisk båndbredde med flere farger og mykere avspilling som ikke hopper over bilder:

Kilde: HDTVTest

Annonse