macobigsursødelagtinstallasjon
macOS Big Sur-installasjonen stopper ikke visse oppgraderinger, selv om man ikke har nok plass - det kan ende med en ødelagt macOS-installasjon.

Annonse


Du kan oppleve katastrofen om du oppgraderer til macOS Big Sur uten nok diskplass

Apple krever at du har minst 35,5GB ledig diskplass (om man oppdaterer fra macOS Sierra eller nyere – ved oppgradering fra en eldre versjon enn Sierra, kreves det 44,5GB med ledig displass) første gang du oppgraderer til macOS Big Sur. Merk at dette ikke inkluderer installasjonsfilen på 13GB.

Det beste er å ha minst 40GB ledig om man oppgraderer fra macOS Sierra

Uansett er det helt normalt å måtte ha diskplass ledig ved oppgradering til nye OS da de gamle filene må ryddes til side – etter installasjon av den nye versjonen, slettes det gamle.

Det skremmende er at Apple ikke advarer mot at man har for lite diskplass før man starter, i hvert fall ikke alle tilfeller.

Pass på dette før du oppdaterer:

Dette er feilmeldingen det er kjipt å bli møtt av

Skulle man kjøre på med oppgraderingen med mindre enn 35,5GB kan det derfor tenkes man sendes videre, men til slutt får man feilmeldingen “An error occurred preparing the software update“.

Annonse


Får du denne meldingen er maskinen ute og kjører og starter ikke. Feilen omfatter macOS Big Sur 11.2 og 11.3 beta. Merk at feilen ikke oppstår ved oppgradering fra 11.1 til 11.2, altså fra en Big Sur-installasjon til en annen.

macOS Big Sur krever:

  • MacBook (2015 eller nyere)
  • MacBook Air (2013 eller nyere)
  • MacBook Pro (Sent 2013 eller nyere)
  • Mac mini (2014 eller nyere)
  • iMac (2014 eller nyere)
  • iMac Pro (2017 eller nyere)
  • Mac Pro (2013 eller nyere)

Kilde:
Mr. Macintosh

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse