Tre prosent av nordmenn spiller mobilspill mens de kjører bil. (Ill: Damir Kopezhanov)

Annonse


Pass på! 3 prosent av alle nordmenn spiller mobilspill mens de kjører bil

8 av 10 nordmenn under femti år spiller mobilspill. Og kvinner spiller mye mer enn menn. Det viser en fersk undersøkelse utført av YouGov for AdColony.

“Kanskje det er litt kjedelig å vente på at de minste barna skal spise opp”, undrer Thomas Stensrud, salgssjef for AdColony Norge. 6 av 10 nordmenn oppgir at de spiller på mobilen når de kjeder seg.

I tillegg spiller tre prosent av nordmenn mobilspill mens de kjører bil og tre prosent mens de sykler.

Mobilspilling har økt kraftig koronatiden. En av tre mobilspillere sier at de stresser ned når de spiller, og de fleste føler seg ubekymret eller avslappet mens de spiller. Edna Luneng, psykolog ved Vår lille klinikk, er ikke overrasket.

“Det er naturlig for oss mennesker å være fysisk sammen med andre. Utfordringen nå er å finne andre måter å være sosial på, og da er selvfølgelig digitale hjelpemidler en god løsning”

Edna Luneng

Men det interessante spørsmålet handler vel om hvor sunn denne utviklingen er. Før i tiden var det mye kritikk og bekymring for hvordan ungdommer lot seg oppsluke av spill. Edna Luneng sier at det er viktig å skille mellom sosial og ikke-sosial spilling.”

Annonse


“Å spille mobilspill med andre, er en fin måte å være sosial på.”

Edna Luneng

Luneng tilfører at det går an å justere hvor mye man spiller.

Vesentlig flere kvinner enn menn spiller

Dette er en trend vi har sett lenge i Norge. Noe av årsaken kan være at det her blitt produsert flere suksessrike spill rettet mot kvinner.” Undersøkelsen viser at kvinner i større grad føler seg avslappet når de spiller mobilspill. De klarer rett og slett å stresse ned i større grad enn menn.

Hver tiende nordmann under tretti år spiller mobilspill mens de prater med folk eller er sosiale. Ifølge Erling Rostvåk som leder gaming-selskapet Good Game, er dette typisk for de som har vokst opp med internett.

Multitasking gir følelsen av å slappe av samtidig som det skjer noe hele tiden. Det høres kanskje rart ut, men mobilspill kan faktisk bidra til økt konsentrasjon.”

En av tre nordmenn spiller mens de ser på TV. Undersøkelsen viser også at foreldre med små barn er veldig glade i å spille mobilspill under måltider.

Det blir som når en student sitter og tegner i en forelesning for å lytte bedre. Det å flippe godteri i Candy Crush kan ha samme effekt.”

Undersøkelsen ble utført på tvers av Norge med et representativt utvalg folk mellom 18 og 74 år.

Kilde: AdColony

Annonse


Annonse


Annonse