Annonse


10 000 bruker allerede Musk-Internett

For fem dager siden skrev vi om en liten test av Elon Musk og SpaceX sin Starlink parabel-Internett.

Tidlig suksess for ny måte å nå nettet på

Dette er en liten portabel parabol som automatisk, inkludert en automatisk motor, finner satellitten man skal koble seg mot.

Som vi skrev:

“Starlink har allerede sendt opp 1000 nett-satellitter (målet er 42 000 små-satellitter) som igjen kommuniserer med Starlinks mini-paraboler her nede.

Parabolen kobles i en boks som også har en inngang for ruteren som plasseres i hjemmet. På mobilen laster man ned Starlink-appen som igjen kan kommunisere med antennen når den er koblet mot SpaceX sin satellitt langt der oppe.”

Annonse


I løpet av 2024 ventes det å være 4425 satellitter i omløp.

Dette er landene som tester nå

Det er dessverre kun i USA, Canada og Storbritannia man kan beta-teste satellitten som jo egentlig er et poeng om man har skikkelig dårlig nett på mobilen, og derfor heller ikke kan dele nett fra den. Selv om man reiser langt på vidda eller til skogs vil man altså kunne få nett-tilgang, om man ikke klarer å være uten.

SpaceX skryter av mer enn 100/20Mbps ned- og opp-hastigheter og en snitt-ping på 31 ms. eller mindre. Det er imponernede da problemet med tradisjonell satelitt-bredbånd er mange hundre ms. etterslep.

Vi har meldt vår interesse, så får vi se om vi får tilgang og kan teste.

Kilde:
CNBC