microsoftviva
Viva er fremtidens arbeidsplattform, mener Microsoft.

Annonse


Dette mener Microsoft er fremtidens måte å jobbe på, nå

Microsoft lanserte i går Viva, en ny plattform for arbeid hjemmefra. Det forteller at Microsoft ser for seg en fremtid der jobb hjemmefra er den nye livsstilen.

Det største eksperimentet verden har sett

“Vi har deltatt i det største storskala fjernarbeidseksperiment verden har sett,” sa Microsofts toppsjef Satya Nadella. Han understreket at snart 11 måneders pandemi har endret hvordan folk jobber, lærer og lever.

“Når verden kommer til hektene igjen er det ingen vei tilbake. Fleksibilitet i når, hvor og hvordan vi jobber vil være nøkkelen.”

Microsoft Viva er ikke en app eller en tjeneste, men mer en plattform som skal hjelpe bedrifter med å tilpasse seg eksternt arbeid.

“Vi må slutte å tenke på arbeid som et sted, og begynne å tenke på hvordan vi kan opprettholde kultur, koble sammen ansatte og utnytte menneskelig oppfinnsomhet i en hybridverden,” sier Jared Spataro som er leder for Microsoft 365.

Spataro var tidlig ute med å forutsi at pandemien ville endre måten vi jobber og lærer på. Viva er et resultat av de trender Microsoft har observert.

Samler virksomheten på ett sted

Viva integreres i Microsoft Teams og fungerer som et intranett som samler virksomheten på ett sted. Microsoft deler Viva opp i fire spesifikke moduler: connections, insights, topics og learning.

Annonse


Connections inkluderer intern kommunikasjon. Dit går du hvis du nettopp begynte i et selskap og aldri har møtt medarbeiderne dine.

Insights er et verktøy som gjør ledere i stand til å overvåke arbeidsmønstre og trender, men personvernet vil bli beskyttet. “Dette betyr at ledernes innsikt er de-identifisert for å beskytte individene,” sier Spataro.

Learning handler om ansattes læring og utvikling. Her vil arbeidsgivere huse opplæringsmateriell, kurs og annet for ansattes utdanning.

Kilde:
Microsoft

Annonse


Annonse


Annonse