Model S Plaid + har verdens raskeste akselerasjon. (Ill: Tesla)

Annonse


Tesla Model S Plaid + knuser Lamborghini og Porsche

Nye Tesla Model S Plaid har en vanvittig akselerasjon og klarer 0-60 mph på bare 1,99 sekunder. Det gjør den til bilen med verdens raskeste akselerasjon.

Bugatti Chrion har en akselerasjon på 2,4 sekunder og Porsche 918 Spyder har vært målt nede i 2,1 sekund på 0-60 mph. Tidligere Tesla Model S med Ludicrous modus har vært målt nede i 2,28 sekunder. Og Model S Plaid+ som kommer senere i år, men som man kan bestille allerede til 1 399 999 kroner på Teslas nettsider, har en topphastighet på 322 km/t og akselerer fra 0-60 mph på det de opplyser som under 1,99 sekunder.

På norske nettsider er bilen listet med en akselerasjon fra 0-100 km/t på under 2,1 sekunder.

Vanvittig rask. (Skjermdump: Tesla.com)

Det er ekstremt for en femseters sedan. Bilen har en rekkevidde på hele 837 km og skal begynne å leveres de kommende ukene.

Annonse


Tesla Model S Plaid +

I fjor sa Tesla at den ny akselerasjonen og rekkevidden skulle bli mulig med nye batterier med ny batteriarkitektur. I stedet gjorde de endringer på arkitekturen og kjemien i 18650-batteriteknologien. Ved å kombinere endringene med nytt drivverk klarte de å oppnå en akselerasjon på under to sekunder, men ikke rekkevidden de hadde lovet.

Derfor kommer Model S Plaid + senere i år med ny batteriarkitektur som oppfyller Teslas løfte om akselerasjon og rekkevidde.

Roadster kan få rakettmotorer

Verdens rikeste mann, Elon Musk, er kjent for å gjøre alvor av sine våte guttedrømmer. I 2018 skjøt milliardæren opp en Roadster i verdensrommet med en SpaceX-rakett og kanskje på grunn av denne vanvittig gjennomføringskraften at man ikke helt skal avskrive at Roadster kan få rakettmotorer for å toppe Model S Plaid +.

Roadster blir sannsynligvis enda raskere. (Ill: Tesla)

Musk sa i 2019 at det kommer en SpaceX-variant av Roadster med 10 små rakettmotorer plassert rundt bilen som på dramatisk vis skal kunne forbedre akselerasjonen signifikant og muligens gi bilen mulighet til å fly.

Med rakettmotorer kan ifølge Musk få en akselerasjon fra 0-60 mph (0-96 km/t) på bare 1,1 sekund. Det høres ikke helt forsvarlig ut.

Det høres både dyrt ut og ganske urealistisk at biltilsynet vil la gå igjennom.

Men selv uten rakettmotorer, men med samme drivverk som i Model S Plaid + vil Roadster kunne få hakket raskere akselerasjon og vesentlig bedre rekkevidde på grunn av formfaktoren. Rask blir den uansett.

Kilde:
Electrek
The Car Guide

Annonse