applem1maciphone
Det er mulig å rette feilen med at tredjepartsapper ikke starter om iPhone har synkronisert mot en Apple M1-maskin, men man må slette alt og starte på nytt - eventuelt gjenopprette fra en backup før man synkroniserte.

Annonse


IKKE gjør dette, da slutter iPhone-appene dine å starte

Apper fra andre enn Apple på en iPhone, det vil si mesteparten av appene man bruker daglig, starter ikke i visse tilfeller om man har synkronisert iPhone mot en Apple Silicon-maskin.

iPhone-formatering kan være eneste løsning enn så lenge

Vi har ikke hørt om denne feilen tidligere, ei heller opplevd den da vi ikke har synkronisert mot vår MacBook Air M1, men problemet har vært der helt siden desember i fjor – maskinene ble lansert en måned tidligere.

Uheldige iPhone-eiere har rapportert om problemet på Reddit og Apple Support Forums.

Det går ikke an å starte andre apper enn Apples, ei heller er det mulig å oppdatere installerte apper fra App Store.

M1-maskinene herper app-dataene på iPhone

Det verste er at det ikke finnes noen god løsning på dette. Det går sikkert an å rulle tilbake til en iOS-backup før man koblet til maskinen til en M1 Mac. Det er også en løsning å synkronisere mot macOS Catalina og kanskje også eldre versjoner, men sjansen for at man har en slik maskin liggende er jo ikke så veldig stor kanskje.

Annonse


Vi vet foreløpig ikke når Apple har tenkt å fikse feilen, og det er ingen indikasjoner på at macOS Big Sur 11.2 fikser feilen.

Ifølge en Reddit-konto som opplevde problemet, fortalte Apple ham at dette er et problem med at informasjonen blir korrupt ved synkronisering. Problemet er også gjeldende på iPad. Apples senior utviklere ser visstnok på problemet ifølge samme bruker, men dette er ikke bekreftet.

Kilde:
9to5Mac

Annonse