joycondrift
"Joy-Con drift" er et problem med Switch-kontrollerne der det sendes input-signaler til konsollen selv om man ikke bruker kontrollerne.

Annonse


Forbrukerrådet reagerer på Nintendo: 25 000 håndkontrollere ødelagt

Totalt er 25 000 forbrukerklager samlet inn fra hele Europa, inkludert Frankrike, Belgia, Nederland, Portugal, Italia, Slovakia, Slovenia og Hellas”, forklarer Forbrukerrådet i pressemeldingen der de påpeker at “Forbrukerrådet og den europeiske forbrukerorganisasjonen BEUC har i dag klaget Nintendo inn for Europakommisjonen og Forbrukertilsynet”.

Har du opplevd “Joy-Con drift”?

Årsaken er kontrollerne som Forbrukerrådet mener har en feil fra produsenten:

“Problemet som forbrukerorganisasjonene har sett på kalles «Joy-Con drift», og gjelder en feil ved håndkontrolleren som følger med spillkonsollen. Nintendo har solgt over 68 millioner Nintendo Switch-konsoller i hele verden, mange av disse i Europa.”

Feilen innebærer at kontrollerne sender signaler til konsollen selv om spilleren ikke er aktiv.

-Feilen gjør rett og slett kontrollerne ubrukelige. Kontrollere som har feilen vil ikke lenger kunne brukes til å spille med, da spillfiguren beveger seg selv uten at brukeren beveger på kontrollstikken, sier Thomas Iversen, juridisk seniorrådgiver i Forbrukerrådet.

Annonse


Forbrukerrådet mener dette produktet er ment å vare lenger

Problemet for Forbrukerrådet er at kontrollerne går i stykker lenge før de bør: “de første årene de er i bruk”, som det heter i pressemeldingen som mener at “produktet går i stykker lenge før forventet endt levetid, såkalt førtidig foreldelse”.

Dette mener de Nintendo må gjøre:

– Vi forventer at Nintendo kommer en løsning for de tusenvis av forbrukerne som har eller har hatt ødelagte kontrollere. Mange har antakelig også kjøpt seg nye håndkontrollere, da de har trodd at den har blitt skadet i bruk, sier Iversen.

Kilde:
Forbrukerrådet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse