Sony Alpha 1 fokuserer 120 ganger i sekundet. (Ill: Sony)

Annonse


Sonys nye TAR AV: knipser 30 bilder på 50 MP i sekundet

Sony har akkurat lansert det som ser ut som et fantastisk kamera. Sony kaller seg selv “pioneers of the future” og sier at Alpha 1 markerer en ny æra innen profesjonell fotografering. Kameraet lar deg ta 50,1 MP – bilder 30 ganger i sekundet. Det gjøres mulig med den nye Exmor RS CMOS-sensoren.

Oppdatert: Kameraet får en veiledende pris på 80 000 kroner og blir tilgjengelig i mars.

Fullformats Exmor RS CMOS-sensor i kombinasjon med BIONZ XR

Bildene som kommer ut har 15 stopp dynamisk rekkevidde slik at du kan justere som du vil i etterkant. Den nye Exmor RS – sensoren fokuserer 120 ganger per sekund som er dobbelt så raskt som Alpha 9 II selv når man holder inne avtrekkeren og fanger 30 bilder i sekundet.

Sony Alpha 1 (Ill: Sony)

Disse spesifikasjonene akkompagneres av en OLED-skjerm med 9,44 MP med en oppdateringsfrekvens på hele 240 Hz.

Ingen andre søkere har en så heftig oppdateringsfrekvens.

Kameraet kan skrus på stillemodus slik at det blir svært stille, skal vi tro Sony. Dette er mulig med en vibrasjonsfri elektronisk lukker. A1 unngår også flikker med både mekanisk og elektronisk lukker.

Annonse


8K i 30fps / 4K i 120fps

Når sensoren klarer 50 MP 30 ganger betyr det også at den klarer 8K i 30 bilder i sekundet i 10-bit 4:2:0. Kameraet tar faktisk inn en oppløsning på 8,6K og nedskalerer. I 4K kan man filme i 10-bit 4:2:2. Opptakene har en dynamisk rekkevidde på 15 stopp slik som stillfoto.

240 Hz OLED-skjerm. (Ill: Sony)

I 4k kan man ta opptil 120 bilder per sekund. Kameraet kommer med blant annet 10bit S-Log3 med 15-stopp dynamisk rekkevidde og S-Cinetone som er kjent for å lage flotte hudtoner, myke farger og flotte høylys.

Kjenner igjen fugleøyne

A1 har innebygget optisk bildestabilisator med 5 akser og oppdaterte algoritmer for stabilisering. I tillegg har kameraet 759 fokuspunkter, anti-flikker med både mekanisk og elektronisk lukker.

Nå kan autofokusen låses til øynene til ikke bare mennesker og hunder, men tiltil fugleøyne også.

Kameraet kan kobles til andre enheter for opptak med SuperSpeed USB 3.2 med 10Gbps, 1000BASEE-T Ethernet og bransjeledende WiFi. A1 har plass til to kortplasser for SD-kort eller CFexpress Type A.

Kameraet virker vanvittig bra og blir tilgjengelig i mars i år. Men prisen på 80 000 norske kroner er stiv og når B&H PhotoVideo allerede har lagt ut kameraet på forhåndssalg til 6498 amerikanske dollar (55 500 kroner), vil det lønne seg å ta en helgetur til New York og kjøpe det der, selv om man bor på fancy hotell.

Uansett, det blir spennende å se hva Canon finner på nå.

Annonse


Annonse


Annonse