Annonse


Slik varsler Twitter de skal bekjempe falsk informasjon

“Alle bidrag på Birdwatch publiseres her daglig, slik at fellesskapet kan analysere data, oppdage problemer og øyne muligheter til å gjøre Birdwatch bedre. Vi er spente på å utvikle dette sammen med deg”.

Twitter Birdwatch starter i USA

Det melder tjenesten om den nye funksjonen som er ment å fange opp feil- og misinformasjon på nett. I datane som samles inn finner vi blant annet “harmful validationDifficulty”, “misleadingOther” “misleadingFactualError”, “misleadingManipulatedMedia”, “misleadingOutdatedInformation” og “misleadingMissingImportantContext”.

Personer som er med på Birdwatch-programmet kan rapportere innhold som igjen kan dukke opp på Birdwatch-siden til Twitter. Det skal også listes opp en side med tweets som er likt og re-tweetet mer enn 500 ganger.

Dette sier Twitter:

“Deltakere i betaen kan legge til notater til enhver Tweet de kommer over og tror kan være misvisende. Notater består av flervalgsspørsmål og et åpent tekstfelt der deltakerne kan forklare hvorfor de mener en Tweet er misvisende, samt lenke til relevante kilder.

Annonse


Birdwatch-notater er offentlige, og alle i USA kan bla gjennom Birdwatch-nettstedet for å se dem. I denne fasen av testen vises notater bare på Birdwatch-nettstedet. De holdes med vilje atskilt fra Twitter inntil videre, mens vi bygger Birdwatch og får tillit til at det gir kontekst som folk synes er nyttige og passende.”

Slik fungerer Twitter Birdwatch:

Her er et eksempel på en villedende tweet:

Twitters eksempel på en misledende tweet:

Dette sier Twitter er målet

“Vi tror denne tilnærmingen har potensialet til kjapt å besvare misvisende informasjon som sprer seg, og legge til kontekst som folk stoler på og som gir merverdi. Vi har også som mål å gjøre notater (red. anm.: disse skal karaktersettes av de andre medlemmene) synlige direkte på tweets for det globale Twitter-publikummet, når det er konsensus fra et bredt og mangfoldig sett med bidragsytere”, melder Keith Coleman, VP produktsjef hos Twitter.

Har du lyst til å bli med, kan du melde din interesse her.

Slik legger man til en tweet i Birdwatch som bidragsyter:

Kilde:
Twitter

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse