Hyundai DAL-e skal ta over noen av arbeidsoppgavene til de ansatte. (Ill: Hyundai)

Annonse


Hvordan hadde du reagert om denne møtte deg?

Hyundai har laget en robot som de håper skal selge flere biler. Med fire hjul som kan snus i alle retninger skal DAL-e suse rundt i show-rommet til Hyunday Motors og kommunisere med kunder.

I første omgang er det Hyundai i Seol som får sin egen robot

DAL-e er kort for “Drive you, Assist you, Link with you-experience” og har det Hyundai kaller toppmoderne kunstig intelligens.

Roboten er utviklet med tanke på dagens koronasituasjon og rettet mot kunder som ønsker en berøringsfri opplevelse. Samtidig håper DAL-e å kunne ta over noen av de ansattes enkleste oppgaver.

Hvis roboten ser en kunde komme inn uten maske kan den be kunden om å ta en på. DAL-e har også ansiktsgjenkjenning og språkforståelse og skal kommunisere med kunder og bistå i salg.

Annonse


I fremtiden kan den koreanske roboten bli en del av en fullautomatisk butikkopplevelse.

Roboten har tre skjermer hvor den utrykker følelser gjennom et par søte øyne.

På toppen av robotens hode sitter en trykkfølsom skjerm hvor man finner mer informasjon om bilene. DAL-e kan også kobles trådløst opp mot en større skjerm i garasjen.

DAL-e kan naturligvis også be kundene om å få ta en selfie.

DAL-e er foreløpig et prøveprosjekt. Blir prosjektet en suksess ønsker Hyundai å optimalisere roboten ytterligere og sette ut flere i utsalgssteder for både Hyundai og Kia rundt i verden.

Kilde:
Engadget
Forbes

Annonse