huaweip40
Visstnok har Huawei siden sensommeren prøvd å selge P og Mate-merkevarene til et stort investeringsselskap i Shanghai med statlig backing.

Annonse


Hevder Huawei skal selge P og Mate-serien til investeringsselskap

To personer som har snakket med Reuters melder at Huawei er i samtaler om å selge seg ut av premium mobil-segmentet.

Oppdatert, 26. januar, 19:06:

Her er Huawei sitt tilsvar i sin helhet:

“Huawei har blitt gjort oppmerksom på at det sirkulerer ubegrunnede rykter om et potensielt salg av våre flaggskip-smarttelefonmerkevarer. Det er overhodet ingen sannhet i disse ryktene. Huawei har ingen slik plan. Vi er fullstendig dedikert til vår smarttelefon-virksomhet, og vi vil fortsette å levere verdensledende produkter og opplevelser for forbrukere over hele verden.”

Annonse


Huaweis toppmodeller kan bli solgt til anonymt investeringsselskap

Det skal være snakk om at de gir opp P og Mate-serien, de to merkene det kinesiske selskapet tilbyr som konkurrerer på høyeste nivå.

Visstnok har en rekke investorer fra Shanghai, muliggjort av statlig investering, allerede snakket sammen i flere måneder om muligheten. Faktisk skal de har startet samtalene allerede i september.

Huawei mener dette ikke stemmer

Huawei sier rapportene ikke medfører riktighet og styresmaktene i Shangai ønsker ikke kommentere saken.

Årsaken til at Huawei prøver å selge er at de er rammet av eksport-bannlysning fra den tidligere Trump-administrasjonen – selskapet er nemlig avhengig av teknologi fra Cadence Design Systems Inc og Synopsys Inc.

Analytiker spår fremdeles nedgang

Huawei sliter fremdeles å produsere nok P40 og Mate40 grunnet dette, også er det selvsagt det faktum at de nektes Google Play Store og salg av mobilene i USA.

Counterpoints Flora Tang forventer en kontinuerlig nedgang i salget av P og Mate-serien med mobiler gjennom hele første kvartal 2021.

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse