Annonse


Du vil aldri kunne handle Sony-bilen, men se hvordan den kjører

Sony viste i januar i fjor frem en bil helt ulikt alt annet, Vision-S.

“Vi har for tiden ingen planer om å selge Vision-S”

Det var jo aldri meningen at akkurat denne bilen skulle bli en masseprodusert virkelighet, men så vet man jo heller aldri. Dog, denne gang går ikke drømmen i oppfyllelse.

“Vision-S har hele 33 forskjellige sensorer på inn- og -utside med en rekke store skjermer, 360-lyd og alltid-på-nett Det er visstnok Magna som står bak den nye elbilplattformen bilen er bygget rundt. Sony kom altså Apple i forkjøpet med sin egen bil, på en måte”, skrev vi om bilen den gang.

Sjekk ut Mercedes sin billigste el-SUV:

Sony skal gjøre noe i det kommende mega-markedet selvkjørende biler, men hva er ikke helt kjent enda

Det at mange trodde at det likevel kunne komme til å skje var fordi Sony vist frem bilen også på å årets CES, og at de til og med testet den på offentlige veier. Da er det jo naturlig å tenke at de potensielt hadde større planer, men det har de visstnok ikke. Om de ikke lyver da, noe vi håper de gjør denne gang.

Annonse


Uansett er det klart selskapet ser på det som nødvendig å være med på dette markedet fremover, om enn ikke som designer og masseproduserer av hele bilen, så i det minste leverandør av teknologi for etablerte produsenter.

Dette skal Sony gjøre i stedet

Sony påpeker at deres styrker ligger i bilder og sensorer, og at de “søker å bedre sikkerheten og påliteligheten for selvkjørende biler, samtidig som vi skal levere imponerende underholdningssystemer”. Det er snakk om et “360 Reality Audio”-lydsystem.

Når vi ser på hva Sony kan by på av sensorer og bildeteknologi for å fange virkeligheten som igjen bilen må mates med for å gjøre egne valg, har Vision-S 40 sensorer: fire er en del av LiDAR-systemet. Til sammen er alt dette i stand til å skape et sikkerhetsnett rundt bilen som ser verden i 360 grader.

De siste Apple Car-ryktene går på at selskapet samarbeider med Hyundai:

Kilde:
Car and Driver

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse