For å ta en betydelig markedsandel må Apple TV+ øke utvalget. (Ill: JustWatch)

Annonse


Derfor går Apple TV+ så dårlig

Man kan nok ikke regne Apple TV+ for en suksess helt ennå. I følge JustWatch hadde Apple TV+ kun 3 prosent markedsandel i siste kvartal i fjor i USA og ligger bak konkurrenter som Netflix, Disney+ og HBO. Netflix hadde en markedsandel på 31 prosent.

Til og med strømmetjenesten Peacock, som antageligvis er ukjent for de fleste nordmenn, ligger foran Apple TV+.

Hvorfor bruker ikke flere Apple TV+?

Apples strømmetjeneste ble lansert her til lands i fjor, men har foreløpig ikke slått voldsomt an. I følge Aftenposten oppleves tjenesten som lite tilgjengelig.

I tillegg er utvalget dårlig og langt fra stort nok til å konkurrere med Netflix og HBO. Av alle norske husstander oppga hele 71 prosent at de abonnerte på en strømmetjeneste her i Norge i fjor.

Annonse


Menn er mindre tilfredse med strømmetjenester enn kvinner.

I følge EPSI er nordmenn mest fornøyde med Viaplay, selv om flest abonnerer på Netflix. Menn er vesentlig mindre tilfredse med strømmetjenester enn kvinner.

Pandemien er noe av grunnen til Apples dårlige start

I følge 9to5mac har Apple TV+ hatt problemer med å få nok serier på banen gjennom det utfordrende fjoråret. Det å lage TV under en pandemi er rett og slett utfordrende og tidkrevende. Bare det å ta smittevernhensyn i sminkerommet er utfordrende. Og hvis man kun kan være fem personer på sett, så går det rett og slett ikke an.

Derfor ble de fleste av Apples produksjoner satt på pause, og som ny på markedet hadde de få ferdigproduserte serier og filmer å lene seg tilbake på.

En titt på Apples nettsider kan jo sies å avsløre at det ikke er så mye innhold:

Kanskje ikke så veldig mye innhold? (Ill: Apple)

I forrige uke utvidet Apple prøveperioden for abonnenter som allerede har hatt ett års gratis prøvetid i USA. Disse brukerne kan bruke Apple TV+ frem til juli i år.

I Norge kan du prøve tjenesten i 7 dager gratis før du må betale 59 kroner per måned. Om du kjøper en iPhone, iPad, Mac eller Apple TV får du ett år gratis.

Apple TV+ er også inkludert med Apple One.

Kilde:
9to5mac
EPSI

Annonse


Annonse


Annonse