USAs påtroppende finansminister går hardt ut mot krypto. (Ill: Wikipedia)

Annonse


USAs nye finansminister vil “begrense” kryptovaluta

Om vi får en nedgang i kryptomarkedet nå, kan det være fordi Janet Yellen, Joe Bidens kommende statssekretær, på tirsdag sa at lovgivere bør begrense bruken av kryptovalutaer som bitcoin og ethereum fordi de “hovedsakelig” brukes av illegale aktører.

I det siste har kryptomarkedet hatt en enorm oppgang, men om Yellens utsagn er en indikasjon på Biden-administrasjonens syn på kryptovaluta står markedet i en usikker posisjon.

Denne artikkelen inneholder reklamelenker.

Les også hvordan kjøpe kryptovaluta eller hvordan kjøpe Bitcoin

Annonse


Myndighetene liker ikke krypto

Men det er ikke første gang myndigheter utrykker bekymring for kryptovaluta. Kanskje ikke så rart siden krypto er utenfor myndighetenes kontroll. Valutaer som bitcoin og ethereum er desentralisert og P2P-basert og akkurat det gjør valutaformen attraktiv for mange.

Bitcoin har en økning på nesten 300 prosent det siste året.

Forkjemperne for krypto argumenterer med at markedet kan beskytte mot verditap blant annet når sentralbanker lanserer store stimulipakker.

Paolo Ardoino, sjefen for Bitfinex sier at kryptovaluta er kommet som et alternativ til det tradisjonelle finansielle systemet.

“Bitcoin kan være med å finansiere prosjekter som fundamentalt sett vil endre pengers natur de neste årene.”

Pedro Ardoino.

Men både EUs sentralbank og det britiske finanstilsynet har nylig utrykt skepsis og bekymring.

Tidligere denne måneden advarte myndighetene i Storbritannia om at folk som investerer i kryptovaluta kan miste pengene sine. 

Da Yellen ble spurt under høringen på tirsdag om faren ved at terrorister benytter seg av kryptovaluta svarte hun at hun tror kryptovaluta hovedsakelig brukes for ulovlig finansiering.

“…og jeg tror vi må undersøke hvordan vi kan begrense og være sikre på at hvitvasking ikke skjer gjennom slike kanaler.”

Janet Yellen, USAs finansminister

Også Warren Buffet utrykte bekymring i fjor da han sa sa at bitcoin blir brukt til å flytte store mengder ulovlige midler.

Hvordan markedet reagerer på Yellens uttalelser blir spennende å se. Det er ikke mange år siden Kina utestengte kryptomarkedet. Kan USA ende med å gjøre det samme?

Kilde: BusinessInsider

Annonse