DuckDuckGo kan installeres som egen app på mobil og i Chrome. (Ill: duckduckgo.com)

Annonse


Nå er DuckDuckGo NEST STØRST i USA

Den personvernorienterte søkemotoren DuckDuckGo vokser hurtig nå som flere og flere blir bevisste på hvordan de store selskapene logger det vi gjør. I fjor økte antallet søk med 62 prosent og nå er søkemotoren den nest mest brukte etter Google i blant annet USA.

Antall daglige søk på DuckDuckGo fra 2010 og frem til idag. (Ill: DuckDuckGo)

11. januar i år ble det gjort 102 millioner søk på DuckDuckGo. Det er ny dagsrekord for søkemotoren. Så langt i januar har folk søkt 90 millioner ganger om dagen i gjennomsnitt.

Flere er bekymret over hvordan dataene deres brukes på nettet

I motsetning til andre søkemotorer logger ikke DuckDuckGo søkene du foretar deg for å lage en profil som de kan dele med tredjeparter. De sporer deg heller ikke på andre nettsider, noe som oppleves som viktig for flere og flere.

“Hver gang du gjør et søk, begynner du med blank søkehistorikk, som om du aldri har vært inne på DuckDuckGo før.”

– DuckDuckGo

Med stadig flere rapporter om cyberangrep og søkemotorer og sosiale mediers økende bruk av folks data til økonomiske og politiske formål, er det et økende behov for nettsteder der man kan være anonym.

Annonse


Hverken samler eller deler personlig informasjon. (Ill. DuckDuckGo.com

Når det i januar ble kjent at WhatsApp kommer til å dele dataene sine med Facebook fra februar, fikk DuckDuckGo en oppgang i trafikk. Selskapet sier at de er vant til å se slike økninger i trafikken når personvernsaker ruller opp i media.

Slike nyheter gjør at folk flykter til alternativer som Signal, DuckDuckGo og andre tjenester som lover anonymitet. Ifølge web-analysefirmaet StatCounter har DuckDuckGo med den siste oppgangen i antall brukere, blitt den nest største søkemotoren i USA, Storbritannia, Canada og Australia.

I USA har Google 94 prosent av markedet, mens DuckDuckGo har 2,25 prosent, etterfulgt av Yahoo med 1,94 prosent.

Kilde: BleepingComputer

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse