Samsungs Bot Handy kan bli din neste hushjelp. (Ill: Samsung)

Annonse


Det rareste, morsomste og beste fra CES 2021

CES 2021 ble annerledes. I likhet med MWC i Barcelona og IFA i Berlin måtte årets Computer Electronic Show se seg nødt til å lage en online-versjon av messen i stedet for å invitere 4419 utstillere og 171 268 besøkende som i fjor. Det hindret imidlertid ikke tek-bransjen i å lansere utallige nye produkter som vi både trenger og ikke trenger.

Nå er årets messe over og dette er ITavisens liste over noe av det mest kuriøse fra CES 2021:

Morsomste robot: Samsungs Bot Handy skjenker vin og setter inn i oppvaskmaskinen

Samsung Bot Handy. (Ill: Samsung)

Det er alltid flust med roboter på CES, men Samsungs Bot Handy tok årets kake. Roboten kan rydde gamle kluter, putte blomstene i vasen, sortere asjetter og sette inn i oppvaskmaskinen og mye mer.

Roboten har to store digitale øyne og uttrykker følelser ettersom den glir rundt på gulvet og løser forskjellige oppgaver. Den har én arm med tre ledd som enn menneskelig arm, og ytterst sitter en slags hånd som kan gripe og flytte på ting.

Annonse


Kjenner igjen ulike materialer

Den hever og senker seg og på toppen sitter kameraer som kjenner igjen objekter og navigerer i rommet. Armen har også kameraer.

Samsung sier at roboten kjenner igjen forskjellige materialer slik at den griper ting med riktig styrke.

Samsung Bot Care. (Ill: Samsung)

Mens Bot Handy ligner en slags tjener, lanserte også Samsung en ny utgave av Bot Care, en mindre robot som fungerer som en personlig assistent. Bot care passer på at du tar pausene du trenger og kommer kjørende med videosamtalene når det er tid for møte.

Samsung avslørte hverken pris eller lanseringsdato, men Bot Handy kan ikke komme fort nok. En robot som henger opp tøy har jeg ventet på i årevis. 

Beste ansiktsmaske: Razer N95

Et problem med ansiktsmasker er at man ikke ser om folk smiler eller ikke. Dessuten kan det være vanskelig å høre hva folk sier bak det anonymiserende plagget. Disse problemene har Razer satt seg ut for å løse:

(Ill: Razer)

“Project Hazel” er en transparent maske med innebygde lys som skrur seg automatisk på i mørket og lyser opp munnen din når du snakker.

Masken har mikrofoner og høyttalere som forsterker stemmen og gjør det lettere å høre hva man sier. Den kommer med et etui med UV-lys som desinfiserer masken mellom bruk. I det hele tatt ser dette ut som et produkt hentet rett ut av Cyberpunk 2077:

Mest magisk: LGs utrullbare mobilskjerm

(Ill: LG)

Vi fikk også en sniktitt på LGs utrullbare skjermer. Istedet for å brette skjermene vil LG lage smarttelefoner som lar deg rulle ut et ekstra stykke skjerm når du trenger mer flate.

Ifølge rykter planlegger det koreanske selskapet å lansere en mobil med rullbar skjerm allerede senere i år.

Foreløpig vet man lite om den kommende rullende telefonen, annet enn at den ser magisk ut.

Stiligste gaming-stol: Project Brooklyn

Razer har det med å overraske. I tillegg til koronamaske viste de også frem verdens kuleste spillstol med kurvet OLED-skjerm. Men om Project Brooklyn blir noe av er usikkert. Bare skjermen på denne stolen koster sannsynligvis rundt 100 000 kroner:

GM overrasket med flyvende Cadillac-taxi

Som vi skrev om tidligere denne uken viste General Motors frem en ny drone-taxi som i fremtiden skal fly oss fra den ene siden av byen til den andre. GMs Cadillac eVTOL får fire rotorer, en motor som yter 90 kWh og en toppfart på 90 km/t.

GM’s nye Cadillac blir en drone som flyr av seg selv, som kan bestilles fra der du er, og som flyr deg dit du skal.

GM slapp en liten video som viser designet og funksjonalitet, men ellers var de ganske sparsommelige med informasjonen.

Beste badekar: Kohlers nye smart-badekar til 150 000 kroner

Nå på vinteren er det godt å lene seg tilbake i badekaret, lukke øynene og få varmen og energien tilbake. Men ikke alle har badekar. Og det er i alle fall ikke alle som har 150 000 å bruke på det nye badekaret til Kohler.

(Ill: Kohler)

Men om du knuser sparegrisen kan du få et badekar som styres med stemmen. Ved å snakke til badekaret kan du stille lysene rundt badekaret i forskjellige farger, skru på vannet og sette temperaturen, og aktivere damp og aromaterapi.

Lekreste PC-skjerm: LG Ultrafine OLED Pro

Tradisjonelt finner man OLED-paneler i dyre TVer på 55″ og større og i mobilskjermer. Mange har undret seg over hvorfor det ikke er vanligere med OLED-skjermer i bærbare og hvor det blir av OLED-PC-skjermer.

LG Ultrafine OLED Pro (Ill: LG)

Nå lanserer LG det som ser ut som en fantastisk 31,5″ OLED-skjerm for PC. Skjermen dekker 99 prosent av både DCI-P3 og Adobe RGB, kan lade mobiler og bærbare maskiner med opp til 90 watt over USB-C, har 1 ms responstid og hodetelefonutgang.

Men med kun 60Hz oppdateringsfrekvens retter skjermen seg mot innholdsprodusenter snarere enn spillere. Fargene i denne skjermen, er sannsynligvis fantastiske.

Når man først snakker om skjermer på CES 2021 må også Dells nye kurvede 5K-skjerm nevnes. I likhet med LGs OLED-skjerm er UltraSharp 40 laget for innholdsskapere:

Beste dashbord: Mercedes Hyperscreen

Mercedes nye kontrollpanel måler 55″ fra den ene siden til den andre. Hyperscreen ser unektelig imponerende ut, selv om panelet er satt sammen av flere forskjellige skjermer under ett stort glass.

(Ill: Mercedes)
(Ill: Mercedes.)

Skjermen kjører på MBUX (Mercedes-Benz User Experience) og forventes i produksjon ved utgangen av året. Panelet får “haptic feedback” og innebygde vifter på hver side, som gir Hyperscreen et stilig utseendet som kombinerer både digitale og fysiske elementer.

Skjermen får også fingeravtrykkleser og stemmegjenkjenning og eiere kan velge å kjøpe bilen med ekstra kameraer for ansiktsgjenkjenning.

Mest spesielle høyttaler: Sony RA5000

Denne uken lanserte også Sony sin nye og ganske merkelige høyttaler. RA5000 ser ut som den gjør for å spre lyden mest mulig. Sony arbeider med å gjøre formatet “Sony 360 Reality Audio” mer allment og ifølge selskapet skal høyttaleren tilby overlegen lydkvalitet gjennom High-Resolution Audio-avspilling. Les hele saken og se bilder her:

I tillegg lanserte både Razer og Alienware lekre og tynne spill-bærbare med RTX 3080, AMD lanserte nye prosessorer for bærbare som tar opp kampen med Intel, og Kingston lovte SSD-revolusjon med sine nye M.2-disker med 7000Mps lese- og skrivehastigheter:

CES er over for nå og verden er blitt enda mer moderne enn den var i fjor. Hva gleder du deg mest til av årets nye teknologi?

Kilder:
Cnet
The Verge

Annonse