Hjemmekontor er den åpenbare grunnen til den utrolige veksten. (Ill: Yasmina H/Unsplash)

Annonse


PC-salget økte mer i fjor enn det har gjort på 10 år

Siden mange av oss sitter hjemme og jobber økte etterspørselen etter bærbare og stasjonære PCer med hele 13,1 prosent i fjor. For å finne lignende tall må vi helt tilbake til 2010 da markedet vokste med 13,7 prosent. Siden 2010 har det vært en stabil nedgang i det globale PC-salget.

26 prosent økning i siste kvartal

Lenovos siste innovasjon: Lenovo ThinkPad X1 Fold. (Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

I siste kvartal av 2020 ble det ifølge IDC solgt 91,6 millioner enheter. Det er en økning på 26 prosent fra året før. I løpet av hele fjoråret ble det solgt 302,6 millioner enheter.

Tallene, som er hentet fra IDC, viser at Lenovo solgte flest maskiner i fjor med en markedsandel på hele 24 prosent.

Selskapet solgte 72 millioner enheter. Med PC mener IDC desktop, bærbare, Chromebooks og arbeidsstasjoner, men ikke nettbrett og servere.

Annonse


Kilde: IDC

På andreplass ligger HP som solgte 67 millioner enheter og deretter kommer Dell. På fjerdeplass finner vi Apple med 23 millioner solgte enheter.

Fortsetter å vokse

Ifølge IDC’s Ryan Reith, ser markedet ut til å fortsette å stige. Nå som folk holder seg mer hjemme enn noen gang er spill, underholdning og online kommunikasjon viktigere enn noensinne. Det ser ut til at vi blir bedt om å holde oss hjemme en stund til, så sannsynligvis vil rekordsalget fortsette utover våren.

“Fjorårets kanonsalg ble åpenbart drevet av hjemmekontor og hjemmeundervisning, men forbrukermarkedet har også vært sterkt. Vi fortsetter å se rekordtall på salg av spill-PC’er. også skjermer og Chrome-baserte enheter ekspanderer fra utdanning og over i forbrukermarkedet.”

Ryan Reith, IDC.

IDC får bekreftet tallene sine av Gartner, som også slapp tall på mandag. PC-definisjonen til Gartner inkluderer desktop-PCer, notebooks og ultramobile PCer som Microsoft Surface, men ikke Chromebooks og iPads. Ifølge Gartners tall ble det totalt solgt 79,4 millioner enheter i siste kvartal.

En økning på 4,8 prosent siden 2019 og den største økningen siden 2010.

Kilde: ZDNet

Annonse