playstation5norge
Underholdning koster penger i Norge, men vi kommer lett unna det om vi inkluderer lønnsnivået sammenlignet med andre land.

Annonse


Norge er det nest dyreste landet for gamere – dette er de dyreste PS5- og Xbox Series S-landene

Paxful har undersøkt i hvilke land det er billigst og dyrest å være gamer, eller å handle en iPhone eller en PC.

Brasil er verdens dyreste land for gamingutstyr – USA det billigste

Man kan på denne siden rangere etter indeks eller totalpris, og også sammenligne i forhold til inntektene i det aktuelle landet.

I Brasil er det også veldig dyrt å være glad i Apple-produkter:

Det er dyrt i Norge når man ser på koste.

“Studien analyserte og sammenlignet utsalgsprisen for Nintendo Switch, iPhone SE, og Dell G5 gaming PC i 57 ulike land og har gitt hvert land en samlet index score ut ifra hvor hver av produktene er plassert på de respektive prisskalaene”, som det heter i pressemeldingen som avslører at:

“Basert på denne kumulative prisrangeringen er Norge altså det nest dyreste landet for gamingutstyr, med en index score på 149. I Norge koster Nintendo Switch, iPhone SE, og Dell G5 gaming PC henholdsvis 4711 kroner, 5490 kroner og 10 290 kroner” .

Annonse


Slik oppsummerer Paxful

  • Selv om gamingutstyret inkludert i analysen er dyrt i Norge (Nintendo Switch, iPhone SE, og Dell G5 gaming PC koster henholdsvis 4,711 kr, 5,490 kr og 10,290 kr som kombinert gjør Norge til et av verdens dyreste land for gaming), er gjennomsnittslønnen i Norge god.
  • Hvis man sammenligner kostnadene for gamingutstyret med en gjennomsnittlig månedslønn i Norge (27,779 kr), må den gjengse nordmann bare sette til side 16.3% for en Nintendo Switch, 19.0% for en iPhone SE og 35.7% for en Dell G5 gaming PC.
  • Dette plasserer dermed Norge som det ellevte mest rimelige landet å være gamer i. 
    Til sammenligning må en gjennomsnittsperson i Brasil (som har verdens dyreste gamingutstyr) bruke 163.2%, 201.3% og 353.8% av månedslønnen sin for å ha råd til de respektive produktene.  

I disse landene er kosten sammenlignet med inntekten veldig negativ:

Kilde:
Paxful pressemelding

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse