bitcoin
Digitalvaluta tar helt av om dagen, spesielt bitcoin. Bilde: Pexels/David McBee

Annonse


REKORD: krypto-verdien har passert en billion USD

Markedsverdien for alle kryptovalutaer steg 10 prosent til 1042 billioner dollar (8.800.000.000.000 kroner) bare på torsdag, viser data fra kryptovokterne CoinMarketCap og CoinGecko.

Bitcoin står for rundt 69 prosent av det totale kryptomarkedet. Nest størst er Ethereum med en andel på 13 prosent.

Denne artikkelen inneholder reklamelenker.

Siden mars ifjor har Bitcoin hatt en enorm vekst

I går endte den på 38,655 dollar (326 000 kroner), opp mer enn 900 prosent fra 3850 dollar (32 500 kroner) i mars. En av grunnene til dette er inflasjonsfrykt på grunn av sentralbankenes pengetrykking for å oppveie effektene av koronanedstengningen av samfunnet.

Annonse


Kryptovaluta får også drahjelp av at vanlige investorer og folk flest i økende grad lar seg overbevise om at Bitcoin er kommet for å bli, det er langt mer enn den spekulative boblen en rekke analytikere og investorer fryktet den ville vise seg å være.

Les også hvordan kjøpe kryptovaluta eller hvordan kjøpe Bitcoin

Digitalvaluta er ingenting mot verdien til tradisjonelle valutaer

Sergey Nazarov, medstifter av Chainlink, mener at

“kryptorallyet drives av sviktende på tro på institusjonelle valutaer. At kryptomarkedet blir verdsatt til en billion dollar er en milepæl, men i virkeligheten er vi i de aller første stadiene av utvikling og vekst”.

En million millioner kan lyde som et svimlende tall, men i forhold til verdien av verdens nasjonale valutaer er det peanøtter.

Om disse pengene ble drysset ned over alle verdens 7,8 milliarder mennesker, ville hver av oss kunnet putte ca. 1100 kroner i lommen. Det kunne ikke holde liv i noen som helst nasjonaløkonomi, men det forteller noe om potensialet i krypto.

Kilde:
CNBC

Annonse