fordtyverialarm
Fords "nyttekjøretøy" får tyverialarm via egen app først. Vi tar til orde at bransjen gjør dette som standard på alle biler, i stedet for de gammeldagse og ofte poengløse bilalarmene.

Annonse


Dette er jo genialt: bilalarm på mobilen

FordPass Pro-appen får et par smarte nye funksjoner: vaktmodus.

I første omgang en funksjon for mindre bedrifter

Ford sier om appen at den er “utviklet spesielt for små virksomheter. Den kan sjekke og overvåke opptil fem Ford-kjøretøy fra en mobilskjerm.”

– Med FordPass Pro og vaktmodus får du hjelp til å sikre både nyttekjøretøyet ditt og utstyr som oppbevares i bilen. Dette er bare starten. Alle nye nyttekjøretøy kobles fortløpende til nett. Vi følger opp med nye tjenester som skal gjøre arbeidshverdagen enklere og bedre for våre kunder, uansett hva kjøretøyene blir brukt til, sier salgsdirektør i Ford Motor Norge, Asgeir Nordeng.

Dessverre er altså fokuset nyttekjøretøy, for dette høres veldig smart ut for alle kunder – årsaken er nok at det er Fords nyttekjøretøy som får dette, da disse allerede har et FordPass Connect-modem som “allerede standardutstyr på de fleste nye nyttekjøretøy fra Ford”, som det heter i pressemeldingen.

Annonse


Slik fungerer det

“Når tjenesten er aktivert kan nyttekjøretøyet sjekkes i realtid. Eieren blir varslet når noen går inn i bilen, åpner panser/bakdør eller starter motoren. Dette skjer via et push-varsel til eierens mobiltelefon. Vaktmodus-skjermen i FordPass Pro-appen viser blant annet når kjøretøyet sist ble åpnet, grunnen til alarmen og kjøretøyets siste posisjon.”

FordPass Pro har også andre funksjoner:

“Med det tilkoblede nyttekjøretøyet kan du også ta i bruk andre tjenester som tilbys gjennom FordPass Pro. Her kan du starte bilen (hvis du har automatgir), åpne og låse den, se kjøretøyets posisjon eller se vedlikeholdsplan og status for bilen. Nyttekjøretøyet innlemmes i Ford sine flåtestyringssystemer som Ford Telematics og Data Services.”

Kilde:
Ford pressemelding

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse