armnvidiaetterforskes
Nvidias september-oppkjøp av ARM etterforskes nå i Storbritannia i frykt for monopol-tilstander.

Annonse


Storbritannia etterforsker Nvidias kjøp av ARM

Konkurransetilsynet sier at de vil se på effekten av avtalen og de vil undersøke om avtalen vil gi Arm “insentiver til pris- eller kvalitetssamarbeid” med Nvidias chipproduserende konkurrenter.

Nvidia har tidligere lovet å ikke utnytte posisjonen

De understreker at de vil samarbeide tett med andre lands konkurransetilsyn for å vurdere virkningen av avtalen og sikre at den ikke resulterer i at forbrukerne blir skadelidende.

Amerikanske Nvidia sa da de kjøpte ARM Holdings fra den japanske teknologigiganten Softbank, at ARM ikke ville forlate sin nøytrale forretningsmodell, sin åpne lisensmodell og kundenøytralitet. De lovet at Arm skulle fortsette å lisensiere sine chipdesign også til Nvidias konkurrenter.

Nvidia er mest kjent for grafikkort som muliggjør moderne videospill, men de har de siste årene konsentrert seg mere om kunstig intelligens (AI) og krypto. Bitcoin-mining førte i 2018 til global mangel på Nvidia-kort.

Nvidias ARM-handel ble kjent i september 2020:

Britiske ARMs brikkedesign brukes i de fleste av verdens smarttelefoner

På Nvidias nettsider kan vi lese at Arm styrker Nvidias forsprang innen kunstig intelligens. Sammen er de to selskapene det beste utgangspunkt for markeder hvor AI og akselererende innovasjon skaper høy vekst.

Annonse


ITavisen spår at Nvidias oppkjøp av Arm vil ha effekt på teknologibransjen. Arm lisensierer til store selskaper som Samsung, Intel og Apple. De kan komme til å foretrekke alternative chip- og mikroprosessordesign. Det betyr at vi fremover kan forvente innovasjon av mikroprosessorer i en ny og ukjent skala.

Slik oppsummerte Nvidia oppkjøpet sensommeren 2020:

  • Nytte Nvidias lederskap innen AI med ARMs store økosystem for å skape innovasjon for alle forbrukere
  • Nvidia vil utvide ARMs forskning og utvikling i Cambridge med et førsteklasses AI-team, og for å bygge en ARM/Nvidia AI supercomputer for banebrytende forskning
  • Nvidia fortsetter med ARMs åpne lisensiering-modell og forbruker-nøytralitet og utvider ARM sin lisens-portfolio med Nvidia-teknologi

Kilde:
AP News