applecar
Apple Car kommer visstnok til å skje, men det vil ta minst fem år.

Annonse


OPPDATERT: Hyundai bekrefter de snakker med Apple om bil-produksjon

Det har vært full forvirring rundt Apples planer for bil-bransjen i mange år.

Oppdatert, 09:00:

I en overraskende vending bekrefter utrolig nok Hyundai at de snakker med Apple om å produsere biler for dem, men at samtalene er i startfasen “og at ingenting er bestemt”. Dette liker nok Apple svært dårlig.

Ryktene om Apple Car har for alvor blusset opp igjen

Først ble det rapportert, for flere år siden, at de skulle designe og produsere sin egen bil, deretter ble vi fortalt at selskapet i stedet skulle levere teknologi til andre bilprodusenter til at vi nå igjen er der vi startet: Apple har så vidt startet utviklingen, og det vil ta minst fem år før Apple Car kommer på markedet.

Annonse
Nå melder troverdige Mark Gurman sine kilder at selskapet har et lite team som jobber med maskinvaren i skrivende stund, interiøret (som designes for en fremtid der man stort sett er passiv) og det eksterne designet. Så ja: planen er å lansere en bil på egenhånd og altså langt mer ambisiøst enn hva vi har hørt de siste par årene. Uten tvil en spennende utvikling i et prosjekt vi på mange måter trodde var dødt.

Mange av Apples ansatte må jobbe hjemmefra, det hemmer selvsagt progresjonstakten

For å skaffe seg kompetanse som de selv ikke innehar i stor nok grad, har Apple også hentet en rekke eks-sjefer fra Tesla (inkludert Steve MacManus) i løpet av den siste tiden.

Utviklere som jobber med bilen sier at produktet er fem til syv år unna lansering, og ikke i nærheten av produksjonsklar.

Planene kan endre seg, slik er det alltid, spesielt for et så komplisert prosjekt som dette med ytterligere komplikasjoner grunnet covid. Dette bekreftes også i Bloombergs ferske rapport vedrørende stor-prosjektet.

Reuters meldte for litt siden at Apples håp er å revolusjonere bransjen med ny batteriteknologi som visstnok skal kunne dramatisk øke rekkevidde.

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse