Muligens vil alle dingsene kunne lade fra hverandre. (Ill: Apple)

Annonse


Slik lader du Apple-dingsene dine i fremtiden

Et nytt patent fra Apple hinter om at vi i fremtiden muligens kan lade enhetene våre bare ved å legge dem på hverandre. Ved å plassere ladeenheter flere steder på innsiden av MacBook og andre enheter vil Apple la deg lade enhetene dine sømløst bare ved å legge dem sammen.

Lade begge veier

Patently Apple la merke til patentet med navnet “Induktiv lading mellom elektroniske enheter” som gikk gjennom hos det amerikanske patentkontoret i går.

Med introduksjonen av iPhone 12 og MagSafe lading med magneter virker det sannsynlig at man i fremtiden kanskje kan lade iPhone, AirPods, Apple Watch og iPad bare ved å legge enhetene på macen. 

Tegningene viser hvordan ladeenheter under kabinettet på MacBook kan la deg lade enheter flere steder på maskinen.

Annonse


Apple har forsket på induktiv lading siden 2016 og har i det siste levert flere nye patenter på feltet. Blir det nye patentet til virkelighet kan man lade dingsene sine ved å legge de ved siden av styreflaten eller oppå skjermen når laptopen er lukket.

(Ill: Apple)

Alt lader sammen

De nye ladeenhetene ser ut til å kunne la dingsene lade begge veier, enten ved at man selv velger hva som skal lades, eller ved at programvaren tar avgjørelsen, utifra hvilken enhet som har minst strøm.

I tillegg vil muligens teknologien la deg lade flere enheter samtidig. I et av bildene i patentet lader en Apple Watch på en iPhone, som lader på en iPad, som lader på en MacBook som igjen blir ladet med vanlig ladekabel.

Apple utforsker smarte løsninger i grensesnittet under lading. (Ill: Apple)

Apple ser også ut til å utforske løsninger for hvordan det kan se ut i OSet når forskjellige enheter lades. Om man for eksempel lader en iPhone på skjermen til en iPad kan iPhonen vise det som iPaden ville vist der hvor iPhonen ligger.

Magsafe

Patentet inkluderer også en notis om hvordan magneter kan bli brukt til å justere enhetenes posisjoner slik at ladingen kan foregå effektivt. Akkurat det minner om MagSafe-systemet som ble introdusert med iPhone 12.

Det nye systemet kan muligens bidra til å gjøre lading med Apple-produkter til en mer unison opplevelse enn det er nå med USB-C og Lightning om hverandre. Og kanskje er dette teknologien som vil være med på å fase ut ladeinngangen i iPhone fullstendig.

Det har lenge vært ryktet at fremtidens iPhone ikke vil ha en eneste inngang.

Men selv om ideen virker forlokkende er det verdt å merke seg at dette kun er et patent og ikke noe Apple nødvendigvis kommer til å gjøre virkelighet av. Men det virker ikke helt usannsynlig.

Hva synes du? Er det dette vi trenger?

Kilde:
MacRumors
Patently Apple

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse