ainyhetsanker

Annonse


Dette er ikke et menneske

Den sørkoreanske TV-kanalen MBN har programmert et nyhetsanker basert på det populære TV-fjeset Kim Ju-ha. “Hun”, om vi kan tillegge et AI-menneske å ha et kjønn, begynte 6. november å rapportere nyheter på MBN News.

Det er jo nærmest umulig å se forskjell

Den kunstig intelligens-baserte reporteren er nesten identisk med den virkelige Kim, både i utseende, ansiktsuttrykk, bevegelser og stemme, “hun” etterligner til og med små gester den virkelige Kim lager, for eksempel å fikle med en penn under nyhetsrapporteringen.

Bak programmeringen av AI-Kim ligger ti timers opptak av Kim Ju-ha.

MBN regner med at avataren skal vise seg spesielt nyttig i dramatiske situasjoner på høyt emosjonelt nivå, der det kan være vanskelig på kort tid å motivere en programleder til å formidle nyheter.

Løsningen er uhyre effektiv

Det virtuelle nyhetsankeret trenger hverken sminke, antrekk eller øvelser. Hun er ferdig forberedt. Det tar bare ett minutt å produsere opptak nyheter på opptil 1000 ord.

Annonse


Den virkelige og den virtuelle Kim har hatt en samtale seg imellom. Etter det uttrykte den virkelige Kim bekymring for at et virtuelt menneske en dag kan true hennes stilling. “Jeg vil jobbe for å formidle følelser som ikke kan etterlignes av AI, av kunstig intelligens,” sa hun.

Liker du henne, eller foretrekker du mennesker?

AI-Kim fortalte at hun ble skapt gjennom dyp læring av Kim Ju-ha, “jeg lærte detaljene i stemmen hennes, måten hun snakker på, ansiktsuttrykk, måten leppene beveger seg på og måten hun beveger kroppen på”. AI-varianten hevdet at hun er i stand til å rapportere nyheter nøyaktig som den virkelige Kim Ju-ha.

Reaksjonene på AI-varianten av Kim, er variert. Noen applauderer den ekstreme likheten med Kim, andre reagerer negativt på å få nyhetene servert av et ikke-eksisterende menneske. AI-Kim er utviklet av MBN og AI-produksjonsselskapet Money Brain.

AI-Kim er den første virtuelle reporter i Korea, men hun er ikke først i verden. I februar i fjor hevdet Kinas Xinhua News Agency å ha “verdens første kvinnelige AI-nyhetsanker” ved navn Xin Xiaomeng. Også hun ble modellert etter et eksisterende nyhetsanker.

Kilde:
Kyodo News

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse