Nå kan Tesla Model 3 kan kjøre av seg selv i byer. (Ill: Whole Mars Catalog)

Annonse


Tesla Model 3 kjører fra San Francisco til LA (nesten) helt på egenhånd

En ny video av Tesla Model 3 som navigerer på egenhånd fra San Francisco til over grensen ved Los Angeles, viser at Tesla og Elon Musk er et skritt nærmere full autonomi for deres selvkjørende biler.

Fortsatt i beta

Teslas “Full Self-Driving (FSD)” er fortsatt i beta, men likevel gikk turen fra SF til LA nesten helt knirkefritt, selv om bilen ifølge eieren, noen ganger oppførte seg litt rart.

Ill: Whole Mars Catalog

Den eneste gangen eieren grep inn under turen var da det lå avfall på veien som han ikke stolte på at bilen ville styre unna. Det var rett etter at bilen hadde krysset grensen til LA. Han måtte også ta kontroll over bilen for å stoppe å lade et par ganger under reisen.

SF til LA alene for første gang

Ifølge Whole Mars Catalog som la ut videoen, er dette første gang man har gjort opptak av at en bil kjører denne ruten uten menneskelig interaksjon.

Annonse


Teslarati kaller bragden en milepæl i Teslas utvikling av selvkjørende biler.

Teslas benytter seg av kameraer, ultralyd og radar som kan se gjennom regn, tåke og støv for å danne seg et bilde av området rundt bilen.

Ligner et menneske

Det er bare to måneder siden Tesla begynte å rulle ut FSD-betaen som gir bilene muligheten til å kjøre på egenhånd også i bymiljøer, men allerede har det kommer flere oppdateringer som gjør kjøreturen enda bedre.

“Full Self-Driving” betyr foreløpig ikke fullt ut selvkjørende, og fortsatt må man ha hendene på rattet. Noe av interessante er imidlertid hvor naturlig og menneskelignende bilens bevegelser ser ut til å være:

Klimaet på vestkysten av USA er perfekt for Teslas kamerateknologi og det er nok fortsatt en stund til teknologien fungerer like godt på norske snødekkede landskap

Uansett viser videoen hvor langt Tesla har kommet på veien til Elons robot-taxi-drøm.

I oktober 2019 twitret Musk at Tesla ville ha en million robotaxier på veiene allerede i løpet av 2020. Han skryter med andre ord litt for ofte av sine dristige mål som ikke alltid går i oppfyllelse, i alle fall ikke på tiden.

Selv innrømmer han at han ikke alltid er i rute, men sier at han i alle fall får ting gjort.

Kilder:
Teslarati
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse