appleAmphetamine
Apple har valgt å ikke forby appen Amphetamine, etter at selskapet først mente at appen brøt med Mac App Store sine retningslinjer i forhold til ord og ikoner.

Annonse


Derfor ble denne iPhone-appen kontroversiell

Amphetamine er en (gratis) Mac-app som gjør det mulig for maskinen å tvinges til aldri å gå i dvale.

Apple har kontroll over alle deler av App Store, inkludert app-navn

Men fordi amfetamin er et strengt kontrollert stoff, og ulovlig å besitte uten resept for legemidler som inneholder stoffet, er det et litt betent navn, spesielt for et selskap som Apple som har jerngrep rundt sin egen app-butikk og som av den grunn er under antimonopol-etterforskning i EU og som også opplever motsigelser i hjemlandet, også fra Microsoft.

Uansett mente Apple i første omgang i denne saken at appen brøt retningslinjen 1.4.3 som relaterer til “forbuk av tobakk, vape-produkter, ulovlig narkotika eller store mengder alkohol.”

Først var det meningen at appen ville bli kastet ut om William Gustafson ikke endret navnet på den, men etter en samtale med utvikleren mener Apple nå at de tok feil og at det er mer korrekt at ordet og pille-ikonet brukes som metaforer.

Det er bra, for ikke bare høres det ut som en smart app i visse tilfeller, men den er jo også gratis. Kudos til Gustafson som også får svært gode tilbakemeldinger fra brukerne.

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse